Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrattet fastnar i halsen eftersom det finns så mycket allvar bakom

42-årige journalisten och författaren Mats Strandberg har tillsammans med Sara Bergmark Elfgren skrivit ungdomsböckerna ”Cirkeln”, ”Eld” och ”Nyckeln” som översatts till 25 språk. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Från ensam och mobbad i brukssamhället – till hyllad fantasy- och skräckförfattare i huvudstaden.

Mats Strandbergs sommarprat rymmer dock mycket mer än en random succéhistoria, för han betonar till exempel att våra helt separata narrativ kan utgöra grogrund för främlingsfientlighet och homofobi. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Här är vanliga felen på de begagnade storsäljarna

Undvik dyra misstag när du köper begbil

Okände svensken bakom gymjätten – drar in miljoner

”Vi är fitnessvärldens Ikea. Alla ska ha råd att träna”

Experten: Så räddar du din relation innan det är för sent

Allt fler skiljer sig – 2020 kan bli rekordår