FICK PANIK. Anna Andersson, 25, var den första som i går fick gå in i den lilla trälådan utan fönster. Senare fick hon sällskap av bland andra Sondre Hjertas.
FICK PANIK. Anna Andersson, 25, var den första som i går fick gå in i den lilla trälådan utan fönster. Senare fick hon sällskap av bland andra Sondre Hjertas.

Skräckstarten i lådan: "Jag fick panik"

Publicerad

Här är skräckstarten i "Big Brother". I går tvingades de fyra första deltagarna att sitta i en trång liten trälåda.

Där måste de sitta i minst ett dygn innan de får möjlighet att gå in i det riktiga huset.

De fyra första deltagarna trodde att de skulle få gå in i huset en dag tidigare. Men i stället hamnade Anna Andersson, 25, Krisse-Ly Guldkepp, 22, Sondre Hjertas, 20 och Erlend Slettmoen, 25, i Boxen.

Det är en trälåda på tre gånger två meter, 1,60 meter hög - utan fönster. Det finns endast två små lufthål samt ett hål i taket att röka ut genom, och eftersom det är så lågt i tak kan deltagarna inte stå upp under sin tid i boxen.

Deltagarna fick i går instruktioner att de kommer att vara där i drygt 30 timmar. Vistelsen i boxen ger en chans att gå vidare till huset, men tills dess är de fast där inne med bara varandra som sällskap. Under tiden kommer de att få olika uppdrag.

"Jag fick panik i morse"

Den första som gick in i boxen var Anna Andersson, 25, från Haninge, och redan innan ens visste att hon skulle hamna i den drabbades hon av panik.

- Jag fick panik i morse och började gråta. Jag kände mig så instängd, det var kallt på rummet, jag hade inte fått röka och allt blev bara för mycket, berättade Anna när Expressen träffade henne bara timmar innan det var dags att gå in i boxen.

Hon berättade även att hennes fobi är att vara inlåst.

- Det är en utmaning, absolut.

Då visste hon inte att hon några timmar senare skulle sitta i en liten träbox med endast två lufthål - utan möjlighet att resa sig upp.

"Vi har en hög beredskap"

Dan Panas, presschef på SBS Discovery som sänder "Big Brother" medger att Boxen är en tuff start.

- Det här är självklart ett superkrävande sätt att kvalificera sig in i huset och spelet om en miljon kronor. Det är en tuff utmaning, inte minst psykiskt, att vistas tillsammans fyra personer på en sån otroligt liten yta. Men vi har naturligtvis en hög beredskap med all kompetens som krävs för att trygga deltagarna, inklusive psykologer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag