Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skräckstarten i lådan: "Jag fick panik"

FICK PANIK. Anna Andersson, 25, var den första som i går fick gå in i den lilla trälådan utan fönster. Senare fick hon sällskap av bland andra Sondre Hjertas.

Här är skräckstarten i "Big Brother". I går tvingades de fyra första deltagarna att sitta i en trång liten trälåda.

Där måste de sitta i minst ett dygn innan de får möjlighet att gå in i det riktiga huset.

De fyra första deltagarna trodde att de skulle få gå in i huset en dag tidigare. Men i stället hamnade Anna Andersson, 25, Krisse-Ly Guldkepp, 22, Sondre Hjertas, 20 och Erlend Slettmoen, 25, i Boxen.

Det är en trälåda på tre gånger två meter, 1,60 meter hög - utan fönster. Det finns endast två små lufthål samt ett hål i taket att röka ut genom, och eftersom det är så lågt i tak kan deltagarna inte stå upp under sin tid i boxen.

Deltagarna fick i går instruktioner att de kommer att vara där i drygt 30 timmar. Vistelsen i boxen ger en chans att gå vidare till huset, men tills dess är de fast där inne med bara varandra som sällskap. Under tiden kommer de att få olika uppdrag.

"Jag fick panik i morse"

Den första som gick in i boxen var Anna Andersson, 25, från Haninge, och redan innan ens visste att hon skulle hamna i den drabbades hon av panik.

- Jag fick panik i morse och började gråta. Jag kände mig så instängd, det var kallt på rummet, jag hade inte fått röka och allt blev bara för mycket, berättade Anna när Expressen träffade henne bara timmar innan det var dags att gå in i boxen.

Hon berättade även att hennes fobi är att vara inlåst.

- Det är en utmaning, absolut.

Då visste hon inte att hon några timmar senare skulle sitta i en liten träbox med endast två lufthål - utan möjlighet att resa sig upp.

"Vi har en hög beredskap"

Dan Panas, presschef på SBS Discovery som sänder "Big Brother" medger att Boxen är en tuff start.

- Det här är självklart ett superkrävande sätt att kvalificera sig in i huset och spelet om en miljon kronor. Det är en tuff utmaning, inte minst psykiskt, att vistas tillsammans fyra personer på en sån otroligt liten yta. Men vi har naturligtvis en hög beredskap med all kompetens som krävs för att trygga deltagarna, inklusive psykologer.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!