Under söndagsmorgonen utbröt skottlossning mitt under pågående musikfestivalen SXSW i Austin, Texas. Foto: Jay Janner / AP AUSTIN AMERICAN-STATESMANUnder söndagsmorgonen utbröt skottlossning mitt under pågående musikfestivalen SXSW i Austin, Texas. Foto: Jay Janner / AP AUSTIN AMERICAN-STATESMAN
Under söndagsmorgonen utbröt skottlossning mitt under pågående musikfestivalen SXSW i Austin, Texas. Foto: Jay Janner / AP AUSTIN AMERICAN-STATESMAN
På musikfestivalen finns bland andra svenska artisten Silvana Imam. Foto: Izabelle NordfjellPå musikfestivalen finns bland andra svenska artisten Silvana Imam. Foto: Izabelle Nordfjell
På musikfestivalen finns bland andra svenska artisten Silvana Imam.  Foto: Izabelle Nordfjell

Skottlossning under musikfestivalen SXSW

Publicerad

Under söndagsmorgonen utbröt skottlossning mitt under pågående musikfestivalen SXSW i Austin, där svenska artister som Silvana Imam och Miike Snow finns på plats.

Ingen ska ha skadats och polisen har gripit en misstänkt, skriver Pitchfork.

Tidigt på söndagsmorgon, lokal tid, avlossades skott mitt under pågående musikfestivalen South by Southwest, SXSW i Austin, rapporterar Pitchfork.

Enligt den lokala polisen i Austin ska ingen ha kommit till skada av skotten, däremot uppstod tumult när folk flydde från de plötsliga skotten.

Polisen kunde kort efter skottlossningen gripa en misstänkt och de har även beslagtagit ett vapen.

South by Southwest SXSW är en av de största musikfestivalerna och i år firar de 30-årsjubileum. Årets upplaga startade i onsdags och avslutas i dag, söndag.

 

Silvana Imam på SXSW

I år har över 2000 musikakter uppträtt och bland dem finns även svenska namn representerade.

Bland annat stod Silvana Imam på scenen under lördagen.

 

 

 

 

 

 

 

Även svenska akter som Miike Snow, Vulkano, Adée och Dolce har spelat under femdagarsfestivalen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag