Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skifs kärleksknep med hustrun – efter 30 år

Björn Skifs.Foto: SVEN LINDWALL
Björn Skifs och Pernilla Skifs.Foto: /IBL / /IBL
Björn Skifs.Foto: TOMMY PEDERSEN
Björn Skifs och Pernilla Skifs.Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
1 / 7

Björn Skifs och frun Pernillas relation har hållit sig stark i över 30 år. 

Nu berättar han om hur de håller kärleken vid liv. 

– Jag och Pernilla måste vara ihop hela tiden. Det räcker med att hon ska bara åka och handla, men det är skitjobbigt ändå, säger han i söndagens avsnitt av Hellenius hörna på TV4. 

Björn och Pernilla Skifs gifte sig en majdag 1988, vilket är 30 år sedan i år. Tillsammans har de två söner, 26 och 29 år gamla. Barnen har flyttat ut och paret bor tilllsammans med sina katter. Men kärleken är lika stark som alltid. 

Det gör han tydligt i söndagens avsnitt av ”Hellenius hörna”, där han får agera relationsexpert och svara på frågor om hur man håller kärleken vid liv. 

Avslöjar att han ljugit

Programledaren David Hellenius frågar om det är viktigt att bråka ibland, vilket Skifs tycker att det kan vara. Och han tror att man kan bråka på ett bra sätt. 

– Ja, det tror jag, man undviker fysisk våld, säger han.

Är det okej att ljuga i bland? frågar David Hellenius.

– Nej, svarar Björn Skifs tydligt. Men när Hellenius ser artisten i ögonen och frågar om han ljugit någon gång tittar han skamset bort och svarar:

– Ja.

Björn och Pernilla Skifs har varit gifta i över 30 år.Foto: ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

”Måste vara ihop”

Något som görs tydligt under programmet är att Björn och Pernilla Skifs tycker om att vara med varandra – att ha tid för sig själv är ingenting för dem. 

– Inte i mitt fall nej. Det där är väldigt olika tror jag. Men jag och Pernilla måste vara ihop hela tiden. Det räcker med att hon bara ska åka och handla, men det är skitjobbigt ändå, säger han. 

Och att minnas årsdagar ser Skifs som en viktig detalj i kärleken. När Alexandra Rapaport, som också gästar programmet, säger att hon inte minns när hon gifte sig med sin man ser Björn Skifs oroad ut och säger att sånt är viktigt. 

 

 

Skiljer 18 år mellan paret

Kärlekshyllningen till frun är tydlig genom programmet. Men även i vardagen, då han ofta påminner Pernilla om att han älskar henne, säger han i programmet.

Efter 30 års äktenskap är det tydligt att paret är stabila. Men när paret blev tillsammans var det många som var skeptiska över deras åldersskillnad på 18 år.

– Det skiljer 18 år mellan oss och det var många olyckskorpar som kraxade där. Pernilla var lycksökerska, jag var gubbsjuk. Jag tycker att vi väl någonstans har tagit hål på det där snacket, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

Björn Skifs är just nu aktuell med sin show ”Bitar ur mitt liv”, som fått många hyllande recensioner. 

”Hellenius hörna” sänds på TV4 på söndagar klockan 21:00. 

Expressen har sökt Björn Skifs.

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.