Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skickas hem – hon måste lämna SVT-programmet

Domonique Jackson-Russel som sist i pussel-tävlingen. Foto: SVT
Domonique Jackson-Russel tvngas lämna ”Allt för Sverige”. Foto: SVT

Domonique Jackson-Russel, 34, blev den första deltagaren som får lämna ”Allt för Sverige”. 

Och det blev ett tårfyllt avsked. 

– Hon var den coolaste människan här, säger deltagaren Ashley Mullinax. 

SVT-serien ”Allt för Sverige” är inne på sin åttonde säsong. 

I kvällens avsnitt fick deltagarna prova på att gå i svensk gymnasieskola och Andrew Morrison och Kyle Johnson fick veta mer om sitt svenska arv. 

En person fick också lämna programmet. Vem det blir avgörs alltid genom en tävling. I kvällens avsnitt gick tävlingen ut på att lägga ett pussel så snabbt som möjligt. Den som var långsammast med att färdigställa pusslet fick lämna.

Det blev Domonique Jackson-Russel, 34, som tvingades lämna och åka tillbaka till USA. Det var riktigt jämnt mellan henne och Andrew Morrison, men det var Domonique som till slut kom sist. 

– Jag känner mig chockad för det var så nära. När vi var på samma nivå trodde jag att det var över, säger Andrew när det står klart att han får stanna kvar i tävlingen. 

– Att behöva gå fram till dem och säga att jag skulle åka hem... Jag visste att särskilt Kyle och Ashley skulle ta det hårdast. Det var det jobbigaste, säger Domonique. 

 

Domonique kramas med sina vänner Ashley och Kyle. Foto: SVT

Hann skaffa nära vänner 

Domonique Jackson-Russel jobbar som jurist och kommer från Seattle. Domonique är svensk på sin mors sida, det var hennes morfarsfar som emigrerade från Sverige.

I programmet har hon blivit nära vän med Ashley Mullinax och Kyle Johnson. De båda föll i gråt när de insåg att deras vän var tvungen att lämna. 

– Det kommer vara så tyst utan henne runtomkring. Hon är festens centrum. Hon är den coolaste människan här, säger Ashley Mullinax i programmet. 

Domonique Jackson-Russel säger att hon känner sig mer svensk nu när hon vet att hon har släkt i landet. 

– Att delta i ”Allt för Sverige” är fantastiskt. Jag skulle vilja se mer och uppleva Sverige ur ett annat perspektiv. 

Programmet programleds precis som tidigare av Anders Lundin. Den som karar sig längst kvar får träffa sin svenska familj. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.