Skavlans oväntade entré – i ”Solsidan”

Chockbeskedet – Kanalen slutar sända Skavlan
Fredrik Skavlan dyker oväntat upp i ”Solsidan”.
Foto: TV4/C More / TV4/C More
Även journalisten Martin Schibbye medverkar i tv-serien.
Foto: TV4/C More / TV4/C More
”Solsidan” är inne på sin sjätte säsong.
Foto: Pressbild

Här gör Fredrik Skavlan entré i en av TV4:s största succéer.

SVT-profilen har en betydelsefull roll i söndagens avsnitt av ”Solsidan” - där han bland annat spelar mot Johan Rheborg, Josephine Bornebusch och journalisten Martin Schibbye.

Sedan 2009 har över en miljon svenskar regelbundet sett honom på fredagarna i den egna pratshowen. 

Nu dyker Fredrik Skavlan, en av SVT:s största profiler, oväntat upp hos konkurrenten TV4. 

I söndagens avsnitt av ”Solsidan” gästar Skavlan och bland andra Martin Schibbye komediserien, som nu är inne på sin sjätte säsong. 

TV4 har under en längre tid velat hålla gästspelen hemliga, men Expressen kan nu visa de första bilderna på Fredrik Skavlan, 53, och Martin Schibbye, 39, i ”Solsidan”. 


Elias Giertz, pressansvarig för drama på TV4 och C More, om att Skavlan och Schibbye medverkar i serien:

– ”Solsidan” har en stark tradition av att locka många talangfulla skådespelare och kända profiler att medverka. Vi är väldigt glada att Fredrik Skavlan och Martin Schibbye, bland flera andra, gör debut i söndagens avsnitt.  

Spelar sig själva

SVT-profilen och journalisten spelar sig själva i serien, och medverkar i scener som utspelar sig på ett mingelevent arrangerat av rollfiguren Suzy Kenneby. 

Hon och maken Eric, spelade av Katia Winter respektive Peter Apelgren, är två av nytillskottet i ”Solsidan”. ”Mickan” Schiller mobbades av Suzy under deras gemensamma skoltid, och nu, i söndagens avsnitt, siktar ”Mickan” på att ”avslöja Suzys mörka sidor” i samband med eventet. 

Det var i oktober förra året som TV4 meddelade att man beställt tre nya säsonger av ”Solsidan”. Dessa ska sändas 2019, 2021 och 2023. 

Bästa tittarsiffrorna någonsin

Premiären av den nu pågående sjätte omgången slog rekord på både TV4 Play och C More med de bästa tittarsiffrorna någonsin för ett avsnitt på de två digitala tjänsterna. 

I samband med detta sa Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4 och C More, bland annat:

”Nära 2,3 miljoner tittare har sett premiäravsnittet av ”Solsidan” i någon av våra kanaler. Det märks att vi är många som har längtat efter den pricksäkra och samtidsskildrande humorn som bara gänget på ”Solsidan” kan leverera. Söndagarna fram till jul har en säker skrattgaranti.”

Dagens toppnyheter inom nöjesvärlden

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.