"Där är hon och jag helt oeniga alltså", säger Skavlan. Foto: Michaela Hasanovic"Där är hon och jag helt oeniga alltså", säger Skavlan. Foto: Michaela Hasanovic
"Där är hon och jag helt oeniga alltså", säger Skavlan. Foto: Michaela Hasanovic
Fredrik Skavlan. Foto: Christian ÖrnbergFredrik Skavlan. Foto: Christian Örnberg
Fredrik Skavlan. Foto: Christian Örnberg

Skavlans kritik – mot Katrin: "Helt oeniga"

Publicerad

Fredrik Skavlan skyddade sina barn från offentligheten när han blev känd - till skillnad från Katrin Zytomierska, som enligt Kristoffer Triumf sagt i podcasten "Värvet" att kändisskap är det finaste hon kan ge sina barn.

I samma podcast berättar Skavlan om sin syn på saken:

– Där är hon och jag helt oeniga alltså. Jag tycker inte det är det finaste.

I det senaste avsnittet av Kristoffer Triumfs podcast "Värvet" gästar programledaren Fredrik Skavlan, 49.

Där berättar Skavlan att han valde att skydda sina barn från offentligheten när han själv blev känd.

– Jag blev ju en känd, offentlig person, när jag var 30 och då hade jag mycket erfarenhet redan då jag själv varit en slags Aftonbladetjournalist i Norge. Jag visste vad man vill se hos kändisar, och hur lätt det var att göra bort sig, säger han i podcasten och fortsätter:

– Så jag bestämde mig där och då, jag hade redan barn, och jag bestämde mig för att de skulle slippa vara en del av detta. Fram till att de blev 18 så har de aldrig varit namngivna eller avbildade i medierna, ja, fram till dagen de blev 18.

 

LÄS MER: Fredrik Skavlan: "Det här är mitt sista barn"

 

Skavlan om Zytomierskas beslut

Kristoffer Triumf kallar beslutet elegant, och berättar senare om när Katrin Zytomierska gästade podcasten.

– Hon har använt sina barn mycket i sociala medier och hon sa att, jag frågade om det liksom: "Tycker du inte att det är lite tveksamt?", då sade hon: "Nej, varför det? Det är ju det finaste jag kan ge mina barn, att de blir kända", hävdar Triumf att Zytomierska då sagt.

Men i avsnitt nummer 64, där Katrin Zytomierska gästade, går det exakta citatet inte att hitta. På sin blogg har hon däremot skrivit om beslutet att låta sina barn synas i hennes sociala medier:

"Vill man inte sina barn det bästa? Har jag någonsin upplevt något negativt med att vara känd? ALDRIG".

Fredrik Skavlan börjar skratta av Triumfs berättelse och vad hon påstås ha sagt, och säger då att han har en annan uppfattning.

– Där är hon och jag helt oeniga alltså. Jag tycker inte det är det finaste jag kan ge mina barn, jag tycker inte det är det finaste i mitt liv heller, att jag är känd, säger han.

 

LÄS MER: Fredrik Skavlans stora miljonvinst

 

Fredrik Skavlan: "Skulle vara orolig"

Samtidigt säger programledaren att han förstår att vissa föräldrar vill dela med sig av sina barn.

– Men i min situation kan det bli för mycket. I min värld skulle det göra mig ängslig, jag skulle vara orolig för vem som har bilderna på min dotter hängande omkring, jag skulle inte må bra över det. Men föräldrar är olika, säger han i podcasten.

Expressen har sökt Katrin Zytomierska.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag