Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skavlan: "Jag dricker nästan varje dag"

MÅNGMILJONÄR: Fredrik Skavlan berättar i en intervju i Café om sitt liv som mångmiljonär. "Man lägger sig till med dyrare vanor utan att man märker det", säger han. Foto: Anna Rut Fridholm

Han är omhuldad tv-stjärna och mångmiljonär.

Norske Fredrik Skavlan har tagit Sverige med storm - men alltid varit restriktiv kring sitt privatliv.

I en intervju med tidningen Café öppnar han nu upp och berättar om miljoninkomsterna, sömntabletterna, hur han rökte marijuana som ung och sin höga alkoholkonsumtion.

- Jag dricker nästan varje dag, säger han till Café.

FAKTA

FAKTA

Namn: Fredrik Skavlan.

Ålder: 46.

Bor: I Oslo och Stockholm.

Yrke: Programledare.

Familj: Lever sedan 2006 tillsammans med skådespelerskan Maria Bonnevie. I augusti 2012 fick de en dotter. Har tre barn från ett tidigare äktenskap.

Aktuell: Med "Skavlan" i SVT.

Tidningen Café har i sitt nästa nummer en stor, exklusiv, intervju med programledaren Fredrik Skavlan, 46.

Tv-stjärnan har genom åren gjort sig känd som en medieskygg person, som ogärna delar med sig av sitt privatliv. Men för Cafés Viktor Johansson berättar nu programledaren om sin vardag. Och sina, något annorlunda arbetsrutiner.

I höstas spelades några "Skavlan"-avsnitt in i en BBC-studio London. Till våren är, ännu så länge, bara ett avsnitt planerat att förläggas dit.

Gifte sig som 23-åring

Nya numret av Café. Under inspelningsdagen äter han ingenting, förrän tio minuter innan inspelning. Då tar han en stor näve godis och dricker en kopp kaffe. Kvällen innan sändning har Fredrik Skavlan svårt att sova. Och tar därför, ibland, sömntabletter.

- Jag sover väldigt oroligt kvällen innan sändning. Ibland tar jag sömntabletter, säger Fredrik Skavlan till Café.

Han gifte sig som 23-åring, fick tre barn, och skilde sig åtta år senare. I intervjun berättar han hur han försökte ta igen sin förlorade ungdom efter skilsmässan, men att hans kändisskap gjorde dejtinglivet svårt.

Sedan 2006 lever han i en relation med svenska skådespelerskan Maria Bonnevie, 39. I augusti 2012 fick paret en dotter.

Vinst på 15 miljoner kronor

Stjärnans popularitet har gjort honom rik. Hans produktionsbolag, Monkberry, som producerar "Skavlan" gjorde 2011 en vinst före skatt på 15 miljoner kronor. Det norska moderbolaget, Fredrik Skavlan AS, redovisade samma år en vinst på sju miljoner. Dotterbolaget Fredrik Skavlan AB:s vinst var 3,4 miljoner innan skatt.

Själv plockade Fredrik Skavlan ut fyra miljoner kronor i lön förra året, enligt Café. Pengar han lägger han på vin, mat och bilar. Nyligen köpte han också ett lantställe. Sex personer hjälper honom med hans ekonomi.

- Jag är ointresserad av pengar, men jag gillar att ha dem. Jag placerar inte pengar, sysslar inte med aktier, pengar är inte min hobby. Men vi jobbar på en marknad och jag vill omsätta vårt marknadsvärde. På något sätt har jag känt att jag alltid har haft samma ekonomi, även om jag ser på siffrorna att de är mycket bättre i dag. Men 1992 när jag jobbade på tidning tyckte jag att jag hade råd med vadsomhelst. Jag bodde bra, åt vad jag ville, körde bil. Livet är sig ganska likt. Man lägger sig till med dyrare vanor utan att man märker det. Men jag är helt ointresserad av prylar, säger han till Café.

Vidare berättar den norske tv-stjärnan om sin relation till alkohol.

- Min alkoholkonsumtion har varit hög genom hela livet. Jag dricker mer än genomsnittet, tror jag. Jag dricker nästan varje dag. Det har jag gjort sedan jag var 19 år. Ett till två glas. Vin och ibland en whisky. Min mamma och pappa drack dry martinis varje dag innan middagen, det var ett riktigt "Mad men"-liv, säger Fredrik Skavlan till Café.

Rökte marijuana

Den populäre programledaren är inte heller återhållsam när det gäller att berätta om sina ungdomssynder. I intervjun berättar han bland annat om hur han som ung rökte marijuana.

- Jag försökte röka marijuana i mina tonår, men mitt problem är att jag inte kan inhalera. Så jag kunde inte få ner någon jävla marijuana. Vi testade att röka det genom en potatis för att det skulle få bättre effekt. Men det fungerade naturligtvis inte. Så det var ingen succé. Man kanske får försöka igen med medicinsk marijuana när man är gammal och sjuk, säger Fredrik Skavlan till Café.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!