Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skarsgårds vändning: Därför flyttar han hem

Alexander Skarsgård har köpt lägenhet i Stockholm – nu avslöjar han skälet.Foto: VINCE FLORES / VINCE FLORES/STARTRAKSPHOTO.COM/ STARTRAKS PHOTO
För Aftonbladet berättar Alexander Skarsgård om längtan efter att bo närmare familjen. Foto: ALL OVER PRESS / ALL OVER PRESS EERO HANNUKAINEN
Bill Skarsgård berättade nyligen för Aftonbladet att han ska bli pappa. Det är också ett av skälen till Alexanders flytt, då han vill vara en närvarande farbror. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nyligen berättade Bill Skarsgård att han lämnar Hollywood för att ha sin bas i den nyinköpa lägenheten i Stockholm.

Nu avslöjar storebror Alexander Skarsgård att han följer efter och gör detsamma.

– Jag har köpt en lägenhet på Södermalm, men inte hunnit flytta in än, säger han till Aftonbladet.

Alexander Skarsgård, 41, har gjort succé i Hollywood det senaste decenniet med stora roller i filmer och tv-serier. Tidigare i år kammade han hem Emmy- och Golden Globe-statyetter för sin roll i tv-serien ”Big little lies”.

Alexander Skarsgård är inte den enda i familjen som har gjort internationell karriär. Även pappa Stellan Skarsgård och bröderna Gustaf, 37, och Bill Skarsgård, 27, har haft framgångar.

Nyligen avslöjade Bill Skarsgård att han och flickvännen Alida Morberg, 33, har köpt lägenhet i Stockholm och kommer ha sin bas i Sverige framöver. Anledningen är att de ska bilda familj och väntar sitt första barn. 

– Jag kände att det var viktigt att ha ett hem, en fysisk plats. Nu har jag det. Det är mitt första hem, vi bygger boet och det känns fint. Det är också platsen där jag växte upp och där hela min familj är. Så det kommer att bli basen, sa Bill Skarsgård till Aftonbladet.

 

LÄS MER: Bill Skarsgårds beslut – nu avslöjar han framtidsplanerna 

 

Familjelängtan: ”Vill tillbringa mer tid i Sverige”

Nu berättar Alexander Skarsgård att han följer efter och gör detsamma. Skådespelaren har köpt en lägenhet på Södermalm i Stockholm. 

– Jag vill tillbringa mer tid i Sverige än vad jag gjort de senaste åren. Mina föräldrar är där och alla mina syskon, säger han till Aftonbladet.

Ett av skälen till lägenhetsinköpet är att familjen bor där och att Skarsgård vill vara en närvarande farbror. Dessutom är hans två yngsta syskon, Ossian och Kolbjörn, bara 9 och 6 år gamla.

– Jag älskar dem så mycket och nu när mina syskon börjar skaffa barn vill jag vara där när de växer upp. Jag vill inte att de ska se mig som en främling som bara dyker upp lite kort två gånger om året, säger Alexander Skarsgård.

 

LÄS MER: Alexander Skarsgårds nya romans med Hollywoodstjärnan 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.