Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alexander Skarsgård vill knäcka pappa: Dags nu

Hollywood-stjärnan Alexander Skarsgård skördar framgång efter framgång i skådespelarkarriären och är ständigt på resande fot. Foto: PAUL DRINKWATER / AP TT NYHETSBYRÅN
Men han tycker att Hollywood är ”löjligt” och funderar på om det är dags att prioritera annorlunda – för han vill ha barn.Foto: TONNESSEN/STEINBERG?© PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM
Målet är att knäcka pappa Stellan Skarsgård, som har åtta barn.Foto: CHRIS DELMAS / STELLA PICTURES VISUAL PRESS AGENCY

Hollywood-stjärnan Alexander Skarsgård skördar framgång efter framgång i skådespelarkarriären och är ständigt på resande fot. 

Men han tycker att Hollywood är ”löjligt” och funderar på om det är dags att prioritera annorlunda – för han vill ha barn.

– Vill jag ha nio är det dags att sätta i gång, säger han i en intervju med The Guardian. 

Svenske skådespelarens väg till att att bli Hollywood-stjärna startade med tv-serien ”True Blood”. 

Den senaste tiden har Alexander Skarsgård, 41, hyllats på amerikanska filmgalor bland annat för sitt porträtt av en hustrumisshandlare i tv-serien "Big little lies". 

Filmen ”Tarzan” slog publikrekord i Sverige och nu är han aktuell som huvudrollsinnehavare i storfilmen ”Mute” som har premiär på Netflix om några veckor. 

 

LÄS MER: Kändisnamn i topp bland årets populäraste namn

 

Jämför Hollywood med en skolgård

I en intervju med The Guardian berättar Alexander ödmjukt om hur han trivs i rollen som stjärna, men han ger en känga till Hollywood.

– Hollywood är väldigt löjligt på ett sätt, säger han och fortsätter:

– Det är som när barn spelar kula på skolgården. Folk är så ängsliga: Vilken filmskapare är het just nu? Vilka skådespelare är heta? Samma sak är det på skolgården: De coola barnen säger att 'det här är kulan man vill ha' och alla andra säger 'Åh gud, jag vill ha den!' 

Pauserna mellan hans senaste fyra filmprojekt var så korta att han sålde sin lägenhet i New York. Nu förvarar han sina saker i ett lager. En livsstil som han trivs med. Vill han köpa någonting nytt måste han göra sig av med någonting annat – vilket han säger fått honom tänka mer på hur han konsumerar och vad man verkligen behöver, berättar han i intervjun. 

 

LÄS MER: Alexander Skarsgårds svåra förbannelse

 

Vill få fler barn än pappa

Han är också ödmjuk inför att framgången kan ta slut. 

– Det är här i dag, borta i morgon. Jag förväntar mig inte att denna åktur kommer att vara för alltid, och jag kanske inte vill det heller. Kanske borde jag återvända till arkitekturen och bli arkitekt i stället och bara bo på ett ställe och inte resa runt, säger han.

Något Alexander Skarsgård däremot vill är att ha barn. Målet är att knäcka pappa Stellan Skarsgård, som har åtta barn. Men att hitta någon att skaffa barnen med säger han inte är särskilt lätt, eftersom han jobbar så mycket.

– Men skulle jag ha barn skulle jag nog prioritera annorlunda. Vill jag ha nio är det dags att sätta i gång, säger han i intervjun.  

En del av familjen Skarsgård: Gustaf, Bill, Eija, Megan och pappa Stellan Skarsgård. Foto: EERO HANNUKAINEN/ ALL OVER PRESS

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.