Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skarsgårds avslöjar pinsamma mötet med Björn och Benny

På presskonferensen för ”Mamma Mia” berättade Stellan Skarsgård om det pinsamma mötet.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Foto: UNIVERSAL PICTURES / STELLA PICTURES UNIVERSAL PICTURES
När Stellan skulle spela in musiken tillsammans med Pierce Brosnan och Colin Firth blev det ett pinsamt möte med Björn och Benny. Foto: VILHELM STOKSTAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
–Vi skämdes som hundar, säger Stellan Skarsgård om musikinspelningen. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
– Sen sa Benny att ”vi hade det”. Han sa det på ett snällt sätt. En vecka senare fick jag ett nytt manus, säger Stellan Skarsgård.Foto: KEITH MAYHEW/RETNA / AVALON.RED B21

Att sjunga i en musikal var aldrig något som svenska skådespelaren Stellan Skarsgård hade trott att han skulle medverka i.

På presskonferensen för ”Mamma Mia: Here we go again”, berättade han om det pinsamma mötet med Benny Andersson och Björn Ulvaeus. 

– Vi skämdes som hundar, säger Stellan Skarsgård. 

Det gick nästan tio år innan uppföljaren ”Mamma Mia: Here we go again” fick se dagens ljus. 

Stellan Skarsgård, 67, som återvänder i rollen som Bill berättade på presskonferensen om hur sången i filmen, blev till ett pinsamt möte.

Tillsammans med hans skådespelarkollegor Colin Firth och Pierce Brosnan, reste de till London för att sjunga inför med ABBA Björn Ulvaeus och Benny Andersson.

– Alla var ju livrädda eftersom vi inte kan sjunga. Att få stå där och spela in musiken som Björn och Benny har gjort... vi skämdes ju som hundar. Men de var väldigt snälla emot oss, säger Stellan Skarsgård på presskonferensen och fortsätter:

– Jag är ju absolut inte mannen för en musikal. 

Till Aftonbladet berättar Stellan Skarsgård hur manuset ändrades efter att han spelat in musiken. 

– Sen sa Benny att ”vi hade det”. Han sa det på ett snällt sätt. En vecka senare fick jag ett nytt manus. Då hade jag ingen solosång längre. Så det var min sångkarriär, säger Stellan Skarsgård till Aftonbladet.  

 

LÄS MER: Abba-stjärnornas ultimatum – vändningen efter kritiken 

Känner sig utkonkurrerad av sina söner

På presskonferensen för ”Mamma Mia: Here we go again” berättade han också om vilka råd han ger till sina skådespelande söner.

– Jag lägger mig inte i det. De får göra vad de vill. Efter 16 års ålder så ska man nog släppa sina barn och inte lägga sig i deras liv, säger Stellan Skarsgård.

Känner du dig oroad över att bli utkonkurrerad av dina söner?

– De har de redan gjort, det är klart så det behöver jag inte bekymra mig över. Men än tar det tar ett tag innan de kommer upp i så många filmer jag har gjort, säger Stellan Skarsgård.

 

LÄS MER: Skarsgård: Därför väljer kvinnor Alex före mig 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.