Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skarsgård: Därför väljer kvinnor Alex före mig

Stellan Skarsgård, 67, berättar om familjen i en ny intervju med indiska Telegraph.Foto: JESSICA GOW/TT
Alexander Skarsgård.Foto: VILHELM STOKSTAD/TT / TT NYHETSBYRÅN

När Stellan Skarsgård talar ut gör han det i Calcutta.

I en lång öppenhjärtig intervju i den indiska tidningen Telegraph berättar skådespelaren om sitt liv och sin karriär.

Han säger att han inte ger sina söner råd – för att de inte ska kunna skylla på honom om något går dåligt.

Stellan Skarsgård, 67, ger en lång intervju till indiska Telegraph i samband med att Sony Pix i Indien firar superstjärnans födelsedag, som inföll nyligen, genom att visa några av hans filmer.

Skarsgård berättar öppenhjärtigt om sin familj och sina filmer för tidningen, som har huvudredaktion i Calcutta. Han får bland annat frågan om huruvida han ger goda råd till sina skådespelande söner Alexander, Gustaf och Bill.

"Föräldrar ska inte lägga sig i barnens liv"

– Min ideologi är att föräldrar ska lägga sig i sina barns liv så lite som möjligt. Föräldrar behöver ge dem en god, solid grund av kärlek och tillit och sedan får de fortsätta sina liv.  Om jag coachade mina sönder och de skulle misslyckas, då skulle de skylla på mig. Och det vill jag inte! säger han till Telegraph.

Han får frågan:

När du och din son Alexander är i samma rum, vem får då mest uppmärksamhet av kvinnor?

– Det skulle vara Alexander. Jag är lyckligt gift! svarar han och skrattar.

Reportern frågar Skarsgård hur denne ser på sin karriär – och skådespelaren svarar att han aldrig brytt sig om att göra karriär.

 

LÄS ÄVEN: Alexander Skarsgård är hetaste vampyren 

 

Tittar aldrig tillbaka

– Även om jag aldrig har varit intresserad av en karriär har jag alltid älskat att vara skådespelare. När jag arbetar med andra skådespelare tittar jag alltid på ... vad vi kan skapa tillsammans. Jag är lycklig som ett barn i en sandlåda när det händer, säger han.

Han förklarar att han "aldrig ser tillbaka" och att han ser varje projekt som sitt "första och sista".

– Jag gillar verkligen mitt jobb, men jag ser det inte som ett "livsverk" eller som monumentalt på något sätt, säger han till Telegraph.

Reportern frågar hur han efter 46 år i branschen väljer sina roller. Skarsgård svarar att han i dag är mera noggrann och sparsmakad – och att han gärna gör "djärvare" filmer på "nya områden". Han säger att han numera granskar vem han samarbetar med och nämner att han har stort förtroende för till exempel den danske regissören Lars von Trier.

"Vi kan alla vara goda och dåliga"

– Jag söker alltid komplicerade rollfigurer, som har inre motsägelser. Det är för att jag inte ser universum som uppbyggt av goda killar och dåliga killar. Vi kan alla vara goda och dåliga vid olika tillfällen och jag gillar sådana motsägelser, säger Stellan Skarsgård.

Reportern påminner om att Skarsgård var i Indien 1987 och spelade in filmen "Det perfekta mordet" – och frågar vad han tycker om Indien. Skarsgård svarar att det var en chock att se folkmassorna i Indien för en som kommer från det glesbefolkade Sverige. Och att han fortfarande lagar indisk mat efter recept han fick under besöket.

– Indien är inte ett land. Det är en kontinent och det är fascinerande, säger han till Telegraph i Calcutta.

 

LÄS ÄVEN: Alexander Skarsgårds nya romans med Hollywoodstjärnan 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.