Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skarsgård-barnen – så lever de i dag

Gustaf Skarsgård, Bill Skarsgård, Valter Skarsgård, Eija Skarsgård, Sam Skarsgård med hustrun Sanna samt Megan Everett Skarsgård och Stellan Skarsgård.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Hollywoodstjärnan Stellan Skarsgård, 68, fick sex barn i äktenskapet med läkaren My Skarsgård, 63.

Flera av dem, som Alexander och Gustaf, har gått i pappas fotspår.

Men några av Skarsgård-barnen har valt helt andra vägar i livet – det här gör de i dag.

Alexanders lyxliv i New York – drömmer om stor familj

Alexander Skarsgård bor både i New York och i Stockholm.
Foto: TT NYHETSBYRÅN / VILHELM STOKSTAD

Äldste sonen Alexander Skarsgård, 42, valde tidigt samma karriär som pappa Stellan. Han långfilmsdebuterade redan som åttaåring i Allan Edwalls ”Åke och hans värld” och fortsatte barnskådespelandet med ett par roller under 1980-talet. Det breda genombrottet i Sverige kom dock 1999 med rollen som Marcus i TV3-såpan ”Vita lögner”.

Sedan dess har Alexander blivit det Skarsgård-barn med störst internationell framgång, med bärande roller i HBO-serier som ”True blood”, ”Big little lies” och ”Generation kill” samt Hollywoodrullar som ”Legenden om Tarzan”. Nästa år spelar han en av huvudrollerna i mastodontrullen ”Godzilla vs Kong”.

Genom åren har Alexander kopplats ihop med en rad framgångsrika kvinnor.  Tidningen Vogue har i kronologisk ordning listat: Amanda Seyfried, Evan Rachel Wood, Kate Bosworth, Elizabeth Olsen, Charlize Theron, Alicia Vikander, Margot Robbie och Katie Holmes. I dag sägs han vara singel:

– Jag var med en tjej i några år men i slutändan funkade inte det, men vi är fortfarande vänner, sa han tidigare i år till Damernas Värld och syftade troligen på modeprofilen Alexa Chung, som han var tillsammans med fram till 2017.

I samma intervju pratade han om drömmen att någon dag få en stor familj:

– Jag kommer ju från en jättestor familj, och jag hoppas få det själv en dag. Men jag har så otroligt kul just nu: Jag jobbar med fantastiska filmskapare och det känns som om jag är på en bra plats i livet. Jag undviker inte relationer men är inte heller desperat att hitta någon. Om det händer så händer det.

Under många år bodde Alexander i Los Angeles. 2012 köpte han ett 200 kvadratmeter hus i området Los Feliz för motsvarande 18 miljoner kronor. Han sålde det tre år senare till Rooney Mara, kanske mest känd för rollen som Lisbeth Salander i ”The girl with the dragon tattoo”, för runt 28 miljoner kronor.

Sedan följde tre år av ett slags hemlöshet under en period med mycket jobb.

– De senaste tre åren har jag inte haft något hem, bara en resväska med det allra nödvändigaste i, berättade han för Damernas Värld. 

Nu har dock bytt den amerikanska västkusten mot östkusten och köpt en lägenhet i East Village i New York. Bostaden ligger högst upp i 1800-talshuset, och ger med trägolv, träbjälkar, murade väggar, samt en eldstad i marmor, ett rustikt intryck. Lägenheten på drygt 100 kvadrat har badrum, kök, sovrum, och ett enormt vardagsrum.

Enligt den amerikanska filmbranschtidningen Variety är fastigheten omtyckt av konstnärliga kändisar. Bland annat har Chloë Sevigny tidigare bott i huset.

Sedan dess ska Alexander också ha investerat i en lägenhet på Södermalm i Stockholm, eftersom han vill komma närmare familjen.

Gustaf blev nykter – tack vare mamma

Gustaf Skarsgård har berättat om hur han tidigt började med alkohol och droger.
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Även Gustaf Skarsgård, 38, näst äldst i syskonskaran, debuterade som skådespelare som barn. 1989 gjorde han en roll, vid sidan av pappa Stellan, i Hamilton-filmen ”Täcknamn Cog Rouge”. Han fick sedan ett bredare genombrott som skådespelare 2003 i Mikael Håfströms Guldbaggebelönade Jan Guillou-filmatisering ”Ondskan”. 

2003 tog Gustaf också examen från Teaterhögskolan i Stockholm gjorde åren därpå en rad roller på Dramaten – bland annat i ”Köpmannen i Venedig”. 2007 belönades han med en Guldbagge i kategorin bästa manliga huvudroll för sin insats i ”Förortsungar”.

Gustaf har på senare år rönt internationella framgångar – inte minst tack vare rollen som Floki i tv-serien ”Vikings” och han gjorde också en roll i den andra säsongen av HBO-dystopin ”Westworld”.

Men livet har inte alltid varit en framgångssaga för Gustaf. Han har i flera intervjuer berättat om hur han tidigare brukat mängder av såväl alkohol som droger.

– Jag började röka när jag var 10, supa när jag var 12, röka weed när jag var 16 och ta kokain och ecstasy när jag var 19, berättade han i en intervju med Café 2014.

Hans mamma, läkaren My Skarsgård, har i flera intervjuer berättat om det alkoholmissbruk hon sjönk ner i efter att hon på 1990-talet drabbades av cancer. Numera håller hon nykterhetskurser, Gustaf gick en sådan och fick sig en tankeställare:

– Då tänkte jag att ”vänta lite, det har inte gått en månad utan att jag varit full sedan jag var 12”, slog det mig och då hade jag hunnit bli 30, berättade han i ”Skavlan” 2017.

Gustaf, som i dag är nykter, är aktuell i rollen som Martin Schibbye i verklighetsbaserade biodramat ”438 dagar”. Han har ingen känd partner och är skriven i lägenhet på Södermalm i Stockholm där brorsan Sam och hans fru också är skrivna – på samma gata som Stellan Skarsgård.

Sam valde bort skådespeleriet – blev läkare

Sam Skarsgård med hustrun Sanna.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Det såg ut som om Sam Skarsgård, 37, skulle gå samma väg som pappa Stellan och storebröderna Alexander och Gustaf. Redan 1987 skådespelardebuterade han i Hasse Alfredsons långfilm ”Jim och piraterna Blom”.

Men i stället valde Sam att följa i mamma Mys fotspår och bli läkare. 

– Det var ett yrke som jag tyckte verkade intressant. Jag har aldrig haft som plan att bli skådis, jag var med i någon film när jag var fyra år, men jag har aldrig haft några skådespelardrömmar, sa han i en sällsynt intervju med Aftonbladet 2012.

Sam lever i princip helt utanför rampljuset och är således den minst kända av Skarsgård-barnen. Han har dock hyllats av sina syskon – bland annat när Alexander intervjuade Bill i Interview Magazine 2017 och de talade om det orimliga i hur mycket pengar filmskådespelare kan tjäna jämfört med exempelvis läkare.

– Vi har en mamma och en bror som bokstavligen räddar liv, sa Bill då.

Sam är skriven i en lägenhet på Södermalm i Stockholm tillsammans med hustrun Sanna, 38. Även brorsan Gustaf är skriven i samma lägenhet.


Bill fick barn med kändisdottern

Alida Morberg och Bill Skarsgård blev föräldrar förra året.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Precis som storebröderna skådespelardebuterade Bill Skarsgård i tidig ålder. År 2000 gjorde han en roll i thrillern ”Järngänget” men tvekade senare inför sin framtid i yrket.

– Jag började skådespela när jag var nio år. Jag gjorde mindre roller här och där som barn, och när jag blev äldre kände jag ett motstånd, för jag gillade inte tanken på att bli den fjärde Skarsgård-skådespelaren, berättade Bill när brorsan Alexander intervjuade honom i Interview Magazine 2017.

– Så på gymnasiet pluggade jag naturvetenskap och tänkte, ”jag kanske ska göra något rebelliskt och bli läkare”.

I samma samtal berättar han att vändningen kom när han fick en roll i Hannes Holms ”Himlen är oskyldigt blå” 2010 – efter det har allt fokus legat på skådespeleriet.

Även Bill har slagit internationellt på senare år med roller i bland annat ”Deadpool 2” och nyversionen av Stephen King-klassikern ”Det” samt tv-serier som ”Hemlock Grove” och ”Castle Rock”. Han är just nu aktuell i ”Det: Kapitel 2” som får biopremiär 6 september.

Bill lever tillsammans med 34-åriga skådespelarkollegan Alida Morberg, dotter till Per och Ines Morberg, och paret blev i fjol föräldrar till en dotter. De har en lägenhet på Södermalm i Stockholm. 

Nattklubbsprofilen Eija är nygift 

Eija Skarsgård gifte sig i helgen med nattklubbsprofilen Zeke Tastas.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Eija Skarsgård, 27, den enda dottern i familjen Skarsgård, har liksom brorsan Sam valt en annan väg i livet och ratat skådespelaryrket.

– Jag tycker att vi har tillräckligt många i familjen, sa hon till Dagens Nyheter 2013.

Men till skillnad från Sam lever Eija ett något mer publikt liv. Under tonåren jobbade hon som fotomodell men efter fyra år valde hon att lämna branschen.

– När jag kom i puberteten och fick bröst och rumpa och de började tjata om att jag skulle gå ned i vikt tyckte jag inte att det var kul längre, har hon berättat för Dagens Nyheter.

I stället började hon jobba i klubbvärlden och hon har bland annat varit nattklubbschef på krogar som Vardagsrummet och Vassa Eggen i Stockholm och hon har också arrangerat fester och jobbat som dj.

I helgen gifte hon sig med kärleken Zeke Tastas, 44, som också han är aktiv i nattklubbsbranschen. På Instagram delade Eija med sig av flera bilder från från bröllopsfesten som hölls på Gamla Riksarkivet i Stockholm – bland annat flera filmklipp som visade hur hon och Zeke kysser varandra under ett konfettiregn.

På en bild får hon också en kyss på pannan av pappa Stellan och bland dem som har kommenterat inlägget märks bröderna Gustaf och Valter: ”Älskade syster och älskade pappa”, skriver den sistnämnde.

Eija och Zeke bor i en lägenhet på Södermalm i Stockholm.

https://www.instagram.com/p/B0q2wWlpXgb/

Valter ville bli rockstjärna – blev skådespelare

Valter Skarsgård med flickvännen Jade Classon.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Precis som sina äldre bröder skådespelardebuterade Valter Skarsgård, 23, som barn – 2003 spelade han barnet i brorsan Alexanders filmatisering av Stig Dagerman-klassikern ”Att döda ett barn”. 

Men det var ändå inte någon självklarhet att Valter skulle bli skådespelare.

– I mina tonår var jag ”emo” och ville bli rockstjärna, så jag följde inte direkt familjen då. Att jag föll in på skådespeleriet var inte på grund av min familj, utan endast för att jag tyckte det var kul, berättade han för Café i fjol.

På senare år har han bland synts i den svenska skräckserien ”Svartsjön” samt i Jonas Åkerlunds black metal-film ”Lords of chaos” där han spelade den morddömde norske Emperor-trummisen Bård ”Faust” Eithun. Enligt Imdb har Valter roller i flera kommande internationella filmprojekt, bland annat thrillern ”Don't click” som väntas få premiär nästa år.

På Instagram delar han ofta med sig av bilder på flickvännen Jade Classon, 23. De är också skrivna tillsammans i en lägenhet på Södermalm i Stockholm.

Fotnot: Stellan Skarsgård har också sönerna Ossian, 10, och Kolbjörn, 7, med sin nuvarande hustru Megan Everett Skarsgård, 43. Ossian har redan startat en skådespelarkarriär – 2017 medverkade han i Björn Runges Oscarsnominerade film ”The wife”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.