Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skarp kritik mot SVT – lägg ner programmet

Tidigare deltagare ur "Gifta vid första ögonkastet" är kritiska mot SVT:s program. Foto: SVT
Deltagarna riktar skarp kritik mot produktionen. Foto: SVT

SVT:s serie "Gift vid första ögonkastet" får nu skarp kritik från tidigare deltagare.

I ett öppet brev ber de kanalen att lägga ner programmet.

"Vi kräver att programmet läggs ner!
", står det i brevet.

Det var efter att SVT gjorde klart att det skulle bli en tredje säsong av deras relationsdokusåpa "Gift vid första ögonkastet" som kritiken blev stor mot kanalen.

I ett öppet brev, som är skrivet på tidigare deltagaren Ellen Tejles Facebooksida, kräver flera tidigare deltagare från programmet att "Gift vid första ögonkastet" läggs ner.

"Vi kräver att programmet läggs ner!
 (...) Efter två säsonger av totalt misslyckade matchningar, lögner och förtal från produktionen och flera sjukskrivningar hos oss deltagare kräver vi nu att SVT lägger ner programmet", står det i det öppna brevet.

Deltagarna menar i brevet att tanken bakom programmet är god, men att det begränsade sökantalet gör att den utlovade expert-matchningen är omöjlig att leva upp till.

Författarna till brevet avslutar med en hälsning till SVT: "SVT borde sätta deltagares värde och hälsa före suktande efter höga tittarsiffror."

Brevet är undertecknat av de tidigare deltagarna Emily, Mathias, Bert, Ellen, Matilda, Mikael och Tina.

 

LÄS MER: SVT svarar efter kärlekskritiken

 

Tidigare deltagren Ellen Tejle kritiserar SVT

 

Ellen Tejle, 32, som är en av författarna till brevet, var med i första säsongen, och säger att programmet inte är vad det utger sig för att vara.

– Efter första säsongen hoppade vi att de skulle bättra sig, vi kände mest "det här får inte hända igen", säger hon.

 

LÄS MER: Kritiken mot SVT efter programmet

 

Att det är så få som söker till programmet blir det inte bra matchningar, menar hon, något som produktionen skyller på deltagarna enligt Ellen Tejle.

– Man får höra att man måste skärpa sig och jobba mer på relationen. Man tror det är fel på en själv eftersom man inte blir kär, säger hon.

Christina Hill, programchef och ansvarig utgivare på SVT, menar att de tycker det är tråkigt att inga av de tidigare paren är kvar i en långvarig relation.

– Vi fokuserar just nu på att göra en tredje säsong med alla de lärdomar vi har fått med oss från de två första säsongerna. Experimentet har ju gjorts i flera andra länder med bättre resultat så vi tror verkligen att äkta kärlek ska kunna uppstå även här i Sverige, skriver hon i ett mail.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!