Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skäringers video om julklappshetsen hyllas

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mia Skäringer
Foto: Lennart Rehnman / GT/EXPRESSEN
Mia Skäringer
Foto: Anna-Karin Nilsson / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Mia Skäringer har fått nog – och ryter till om julklappshetsen.

Nu har hennes humoristiska videoklipp setts nära två miljoner gånger.

"Du slår huvudet på spiken. Jag har inte råd med allt som min a barn vill ha, ensam trebarnsmamma som jag är", skriver en person på Facebook.

För bara några dagar sedan skrev Mia Skäringer ett starkt inlägg på Facebook om alla krav som ställs på mammor. Inlägget har delats nära 8800 gånger och har gillats drygt 61 000 gånger.

Nu är komikern och skådespelaren tillbaka med ett videoklipp som hyllats av tusentals. Utklädd till den älskade karaktären Tabita sågar Mia Skäringer hetsen kring julklappar.

– Nej jag sitter och funderar litegrann. Det är en jävla hets inne på Instagram igen. Nu är det julkalenderhetsen som har börjat förstår ni. Nu räcker det inte med någon chokladkalender längre förstår ni utan nu ska en ut innan jul och köpa 24 små presenter, säger Mia Skäringer i klippet.


LÄS MER: Mia Skäringer hyllas för sitt ärliga inlägg


Mia Skäringer fortsätter:

– Den sista november måste det vara klart för sedan ska barnen få en sådan här överraskning varje dag. Och då ska en köpa en någon liten anordning förstår ni som ni lägger de här paketen i, som någon hemslöjdslärarinna har sytt och gjort fint på någon liten butik i södra sidan av landet skulle jag kunna tänka mig. Dyr som fan, säger Mia Skäringer i klippet.

Skådespelaren fortstätter sedan att kritisera hysterin:

– Och där är det 24 små fickor som ni lägger de här fina presenterna i och ni ska slå in det fint också. Och så ska det vara lite speciella presenter också. Helst något litet ekologiskt från Moçambique, någon liten boll och någon liten trädbil så det håller rakt igenom i den här PK-hysterin som är. Så att det inte lyser igenom något skrot någonstans, säger Mia Skäringer och fortsätter:

– Och sedan ska en upp på morgonen och öppna de här små paketen innan man trasslar sig i väg till jobbet. Och jag bara undrar, vad är taket? Har vi inget tak på någonting längre? Och vad ska jag ge de stora barnen? Vad ska de få? Ska de få en gummibåt i lucka 18 för hundratusentals kronor eller en vinterjacka med någon riktigt dyr pälskrage i lucka 24? Ja en liten funderare bara. Jag får väl ta ett sms-lån för att klara den här julen också.

Mia Skäringers video har nära två miljoner visningar

Mia Skäringers video om hetsen kring julklappar har blivit en riktig raket på Facebook. I skrivande stund har klippet setts nära två miljoner gånger. Det har också fått drygt 4200 kommentarer och 29 000 delningar.

Och det är många som håller med skådespelaren.

"Mia du är helt fantastisk! Strunta i kalender! Jag tar fighten med mig själv och står emot. På sin höjd blir det chokladkalendrar från Ö&B och barnen är gladare eftersom mamman är lite mer utvilad eftersom hon (jag) inte spenderade tid och pengar på detta. All respekt till dem som vill och orkar men ännu mer respekt och klapp på axeln till dem som vill men inte orkar eller har råd. Good enough räcker bra!", skriver en person.


LÄS MER: Mia Skäringers starka ord om sjukdomen


"Jag älskar dig! Du slår huvudet på spiken. Jag har inte råd med allt som min a barn vill ha, ensam trebarnsmamma som jag är. De får hålla till godo med det lilla och mycket mys o pyssel i stället. Fortsätt med det du gör. Du får mig att känna att det är okej att vara som jag är och det i följd av att jag kan få mina barn att se tacksamhet i det jag ger dem", skriver en annan person.


Här kan du se hela videoklippet:


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.