Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skäringers sjukdomsförklaring – bakslaget efter succén

Med 150 000 sålda biljetter och över 30 bokade arenor, har Mia Skäringer vuxit från komiker och artist, till en hel liten folkrörelse.
Mia Skäringer har blivit sjuk i lunginflammation och tvingas ställa in sina två första föreställningar på sin kommande ”Avig Maria – No more fucks to give”-turné.Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Mia Skäringer som karaktären ”Tabita”.Foto: ANNIKA BERGLUND / BLIXTEN & CO
Foto: EMMA SVENSSON / BLIXTEN & CO

Mia Skäringer har blivit sjuk i lunginflammation och tvingas ställa in sina två första föreställningar på sin kommande ”Avig Maria – No more fucks to give”-turné.

I måndagens avsnitt av sin podcast ”Skäringer och Mannheimer” berättar Skäringer om den ihärdiga sjukdomen.

– Jag har känt mig så jäkla stark, där jag har tränat och varit peppig och härlig, och känt att ”inget biter på mig”. Tills det bet så in i helvete, säger Mia Skäringer i sin podcast.

På onsdagen kom beskedet att Mia Skäringer tvingas ställa in sina två första föreställningar på sin turné ”Avig Maria – No more fucks to give” – båda torsdagens föreställning i Kristianstad och fredagens i Lidköping. Föreställningarna har i stället flyttats till 29 och 30 november.

Anledningen är att den hyllade komikern blivit allvarligt sjuk i lunginflammation, och måste vila för att ha chans att bli frisk.

”Jag är så ledsen för detta men har dragits med hosta som inte gett sig, som jag ignorerat som nu blivit feber och visat sig vara lunginflammation”, skrev Mia Skäringer i ett pressmeddelande.

Skäringer: Jag har varit sjuk länge

Komikern har varit sjuk länge, och berättar i sin podcast ”Skäringer och Mannheimer”, som släpptes på måndagen, att hon först höll sig frisk när resten av familjen var sjuk – men att hon sedan tvingats till flera penicillinkurer som inte har hjälpt.

– Jag har ju legat mellan min son och min man, i sängen, där de har legat och hostat på mig. Jag har känt mig så jäkla stark, där jag har tränat och varit peppig och härlig, och känt att ”inget biter på mig”. Tills det bet så in i helvete, både här och där. Jag har gått på två penicillinkurer nu. När man tränar mycket så är immunförsvaret lite nedsatt också, jag har ju köttat för att komma framåt, säger Mia Skäringer i podcasten, som spelades in veckan innan, och konstaterar att hon inte kan göra annat än att vila för att bli frisk.

Mia Skäringer hyllas för starka budskapet

Skådespelerskans uppmärksammade inlägg: ”Kvinnor rädda att männen ska ha ihjäl dem”.