Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skäringers miljonsuccé – rekordet efter svåra tiden

Mia Skäringer
Foto: EMMA SVENSSON / BLIXTEN & CO
Mia Skäringer beskriver föreställningen med orden: ”En hyllning till kvinnan – den feminina energin. Att få vara allt. Ful, vacker, stark, svag, jag. Frigörelse. Berättelsen om mig”.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mia Skäringer i sin rollkaraktär Tabita
Foto: ANNIKA BERGLUND / BLIXTEN & CO
Mia Skäringer, No more fucks to give
Foto: ANNIKA BERGLUND / BLIXTEN & CO

Miljontals kronor rullar in när Mia Skäringers succéshow fyller landets arenor – publiken kan inte få nog.

Efter sin förra turné sjukskrevs Skäringer i ett år på grund av utbrändhet – en av de erfarenheter som gjort henne kompromisslös.

”Jag vågade göra det som passade mig utifrån den människa jag är och det jag trodde på”, skriver hon på Instagram.

Komikern och skådespelaren Mia Skäringers, 42, turnéshow ”Avig Maria – No more fucks to give” har hittills sålt över 210 000 biljetter. Hon har sålt ut Globen i Stockholm fem gånger, vilket är nytt rekord.

Biljettpriserna varierar mellan 295-695 kronor, och det innebär att turnén har genererat intäkter på minst 62 miljoner kronor. Men beräknat på att snittpriset för en biljett är 495 kronor, så betyder det att showen kan ha dragit in över 100 miljoner kronor bara i biljettförsäljning.

”Vi kommenterar aldrig ekonomin kring våra produkter”, skriver Sandra Nordin, PR- och kommunikationschef hos arrangören Blixten & Co, i ett mejl. 

Mia Skäringer: ”Stolt”

Segertåget fortsätter. I höst återvänder showen, som är regisserad av Helena Bergström, 55. Nu står det klart att det blir ett sjätte uppträdande i Globen i Stockholm den 14 november, och Scandinavium i Göteborg får ett tredje besök 11 november.

Mia Skäringer beskriver föreställningen med orden: ”En hyllning till kvinnan – den feminina energin. Att få vara allt. Ful, vacker, stark, svag, jag. Frigörelse. Berättelsen om mig”. 

I början av veckan kommenterade Mia Skäringer själv publikrekordet på Instagram, och menar att hennes kompromisslöshet har gjort att hon tagit sig dit hon är i dag:

”I efterhand är det kanske det jag är mest stolt över i hela min karriär. Att jag vågade göra det som passade mig utifrån den människa jag är och det jag trodde på. Och att det just är den kompromisslösheten som tagit mig ut på den här spetsen”, skriver hon.

Blev utbränd efter förra turnén

Förra gången Mia Skäringer turnerade var 2015 med föreställningen ”Avig Maria och sångerna jag gråtit till”, som sågs av 60 000 personer. 

Men pressen blev då för tung, och Mia Skäringer drabbades av utbrändhet. Något skådespelaren har berättat i ett tidigare avsnitt av podcasten ”Skäringer och Mannheimer”, som hon har tillsammans med Anna Mannheimer, 55.

– Min kropp blev så dålig, jag kunde inte andas och hade ont överallt. Vi fick göra diverse undersökningar så vi kunde utesluta allt allvarligt först. Jag fick ju förlamning i ansiktet och sådana här konstiga grejer, sa hon.

Efter ett års sjukskrivning hade Mia Skäringer hittat nya perspektiv och börjat må bättre.

– Lite grann har jag börjat tänka att jag inte är det viktigaste. Allt stannar inte utan mig, sa hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.