Skäringers ilska efter Katrins bild

Mia Skäringer.
Foto: MICHAELA HASANOVIC / MICHAELA HASANOVIC
Katrin Zytomierska.
Foto: MICHAELA HASANOVIC
Mia Skäringer är flyförbannad på Katrin Zytomierska efter hennes inlägg på Instagram.
Foto: ROBIN ARON

Komikern Mia Skäringer är flyförbannad på Katrin Zytomierska.

Skäringer berättar om en bild Zytomierska lagt upp på sin Instagram där hon skriver att hon är glad att bo på Östermalm där tjejerna är väldigt smala.

– Det är liksom att säga på något sätt att ”Men här är vi så sjuka och konstiga så jag vill bo här där man föder ätstörningar. För jag vill också vara lite störd", säger Mia Skäringer i podcasten ”Skäringer & Mannheimer.” 

I podcasten ”Skäringer & Mannheimer” uppmanar programledarna Mia Skäringer, 40, och Anna Mannheimer, 54, alla sina lyssnare att bojkotta Katrin Zytomierskas Instagram. 

Mia Skäringer berättar vad det är Katrin Zytomierska gjort som fått henne att gå i taket.

– Hon la ut nånting om att hon är så glad att hon bor på Östermalm för där är alla så smala. Och att hade hon bott nån annanstans i landet där alla är lite tjockare, då hade hon kanske varit nöjd med hur hon ser ut. Det enda hon tjatar om är att gå ner i vikt efter sina förlossningar, men nu bor hon ju på Östermalm där alla är så smala och fräscha och därför blir hon motiverad att gå ner ännu mer, säger Mia Skäringer i podcasten.


https://www.instagram.com/p/BV1ZAXSF07_/

LÄS MER: Mia Skäringer hyllas för starka inlägget om psykisk ohälsa  


Zytomierska: "Tur att jag bor på Östermalm där tjejerna är väldigt smala" 


I inlägget som Katrin Zytomierska lagt upp på Instagram skriver hon:

"Jag inser att det inte är mode att vara smal överallt. Det är nog bara i vissa städer som det är mode. Här är det inte mode. Hade jag bott i en förort eller vilken stad som helst i Sverige förutom Stockholm så hade jag nog verkligen inte bantat mer utan känt mig väldigt nöjd just nu. Tur att jag bor på Östermalm där tjejerna är väldigt smala för jag känner mig inte alls nöjd så här."


LÄS MER: Mia Skäringer om dödsångesten och utbrändheten


Skäringer och Mannheimer uppmanar bojkott av Katrin Zytomierskas Instagram

Efter att kollegan Anna Mannheimer läst Instagram-inlägget som Zytomierska skrivit konstaterar hon att det måste vara ett skämt. Mia Skäringer säger då:

– Och liksom säga på något sätt att: ”Men här är vi så sjuka och konstiga så jag vill bo här där man föder ätstörningar. För jag vill också vara lite störd."

Anna Mannheimer svarar:

– Men då bestämmer vi och alla ni som lyssnar på oss nu att vi går inte in på hennes Instagram mer för det här var ju idiotiskt, säger Anna Mannheimer.


Zytomierska: "Jag skulle inte bete mig så barnsligt som Mia Skäringer"

Katrin Zytomierska, 39, tycker att alla ska kunna få uttrycka sina åsikter – tycka olika och uppmuntra till olika saker.

– Det är lite så världen ser ut, man tycker olika. Bara för att jag inte tycker lika som Mia Skäringer så skulle jag inte bete mig så barnsligt så att jag skulle uppmana folk att sluta följa henne. Men det får stå för henne, säger Katrin Zytomierska till Expressen. 

Zytomierska förklarar närmre vad hon menar med texten hon skrev till bilden hon la upp på sin Instagram.

– Jag har väl inte koll på hur det ser ut i olika städer och stadsdelar, utan det är en generalisering jag gör utefter hur tjejer ser ut där jag bor – där är genomsnittet smala om man jämför med andra ställen. Jag tycker att det är trevligt att omges av de här smala tjejerna. Om de provocerar henne, eller om hon inte trivs med det – fine, då kan jag bo där och så kan hon bo någon annstans, avslutar Katrin Zytomierska.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.