Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skäringers drag med Sandén: Släpper låt

Mia Skäringer Làzàr släpper ett album i november.
Foto: ELLIKA HENRIKSON
Mia Skäringer Làzàr.
Foto: ELLIKA HENRIKSON
Molly Sandén ligger bakom Skäringers nya singel.
Foto: Karin Törnblom / IBL

Hon har gjort succé med ”Solsidan” och sina föreställningar och nu satsar hon på något helt nytt. 

Mia Skäringer Làzàr släpper singel ”Aldrig nu”, som är en del av ett album, baserat på hennes självutlämnande bok. 

Bakom första singel står ingen mindre än Molly Sandén. 

– Jag tycker så mycket om hennes ärliga råa och lite sorgligt poppiga uttryck, säger Mia Skäringer Làzàr i ett pressmeddelande.  

Mia Skäringer Làzàr, 44, är inte bara aktuell med den självutlämnande boken ”Maria – en kvinnlig komikers dagbok” – nu ger hon sig också in i en helt ny bransch som artisten ”Mia”. På fredagen släpper hon sin första singel ”Aldrig Nu”, som är en del av albumet ”Maria”. 

– Det är jobbigt att erkänna smärta för sig själv, att säga ”jag var utsatt”, och att våga göra det i den här tiden när man talar om en offerkofta-mentalitet. Men jag känner mig inte som ett offer i dag. Jag känner mig stark och mycket helare än på länge, berättade Mia Skäringer Làzàr nyligen om sin bok. 

Och det är just boken albumet är baserad på och handlar bland annat om kärlek, psykisk ohälsa, självhat och missbruk.

Sandén bakom låten

Bakom låtarna ligger några av Sveriges mest etablerade artister och Mia Skäringer Làzàr har låtit dem skriva var sin låt med utgångspunkt i texter från ”Maria – en kvinnlig komikers dagbok”. 

Först ut är den flerfaldigt Grammis-belönade artisten Molly Sandén – men det är Skäringer Làzàr som själv framför låtarna. 

– Molly har skrivit ”Aldrig nu ” till mig. Jag tycker så mycket om hennes ärliga råa och lite sorgligt poppiga uttryck. För mig frågar låten: Vad är det vi hela tiden jagar efter i våra liv. Och varför. Varför är vi så oförmögna att se det enda vi egentligen har: ”nuet”? säger Mia Skäringer Làzàr i ett pressmeddelande. 

Bland andra involverade finns Annika Norlin, Moto Boy, Ane Brun, Nina Persson och Brooklyn-baserade singersongwritern Nate Campany. 

Hela albumet kommer i november.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.