Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skäringers pinsamma miss med grannens nya lyxhus

Mia Skäringer berättar om gången när hon fick stopp i avloppet
Mia Skäringer.
Foto: ELLIKA HENRIKSON
Hampus Nessvold.
Foto: OLLE SPORRONG

Mia Skäringer ligger i toppskiktet när svenskarna önskar sin drömgranne.

Nu avslöjar hon det okända dramat som riskerar att peta henne från listan: När hennes avlopp sprutade ut sitt innehåll över grannens nybyggda lyxhus.

– I full fräs! Alltså med största trycket – mot deras vägg, säger hon i nya podden ”Skäringer & Nessvold”.

Mia Skäringer, 45, är stammis på listan över drömgrannar. 2019 hamnade hon tvåa bakom Johan Glans i en Sifoundersökning som beställts av Svensk fastighetsförmedling, enligt Hem & hyra.

Men det är inte 100 procent njutning att bo jämte komikern.

I nya podcasten ”Skäringer & Nessvold”, som hon gör med Hampus Nessvold, 25, berättar Mia Skäringer om gången när hon fick stopp i avloppet – och innehållet började spruta ur en trasig ledning, rakt på grannens hus.

– De bodde i ett nytt modernt sånt där fågelbo som alla vill bo i, som vi bor i nu. Sånt där super-minimalistiskt härligt som de byggt. Trät hade inte börjat gråna än, det var som ett par nya kritvita sneakers, säger hon i podden.

LÄS OCKSÅ: Kärleken fick Skäringer att berätta om mörkret

”Inte bara ettan och tvåan”

Men färgen på lyxhuset skulle snart ändras.

– Det blev stopp och på något vis började det spruta i deras trädgård, mot deras vägg. Allt som har spolats ned i denna toalett – jag kan inte gå in i detalj på vad som kom ut, men det var ju inte bara ettan och tvåan. Det var ju även tamponger som small mot väggen.

Mia Skäringer fick satirpiset Ankan 2019 på Expressens kulturfest.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Efter att ha stått för rengöringen fick sprutdramat en oväntad följd. Skäringer och den utsatta grannen blev vänner och åt middagar tillsammans. Efter det som hänt var det som att de kunde ”berätta allt för varandra”.

– Vi hade dragit i snöret. Vi hade spolat ut systemet, kan man säga så? Det värsta hade redan hänt.

Detaljerna om Isabella Löwengrips förlovningsring

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.