Skäringer i Herngrens nya tv-serie

Publicerad
Uppdaterad
Nästa år får nya humorserien "Solsidan" premiär i TV4. För ide, manus och regi står Felix Herngren - som även har en av huvudrollerna:
- Mycket är hämtat från mitt och mina kompisars liv, säger han.
"Lite som en fortsättning av filmerna 'Vuxna människor' och "Varannan vecka". Fast på tv".
Så beskriver Felix Herngren, 42, sitt senaste humorprojekt. I komediserien "Solsidan" lever överklassen granne med nyinflyttade medelklassfamiljer. Och många dråpliga situationer uppstår. I serien spelar Felix en konflikträdd tandläkare, gift med "Anna", i serien spelad av Mia Skäringer:
- Hon är en bohemisk skådespelerska, som det flyger en hel del grodor ur munnen på. Det blir rätt kul ibland, säger Felix.

"Vi har så sjukt kul"

Själv älskar Mia Skäringer att just nu få jobba mot just Felix Herngren under inspelningarna.
- Vi har så sjukt kul hela tiden, så vi ofta får kämpa för att hålla oss för skratt.
Seriens två andra huvudpersoner spelas av Johan Rheborg, som spelar en pryltokig miljonär, och Josephine Bornebusch, som spelar hans hemmafru. Även Henrik Dorsin har en mindre roll. Den som gnällig, snål granne som gärna lånar saker - men aldrig lämnar tillbaka dem.
"Solsidan" sänds nästa år i 10 avsnitt i TV 4.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag