Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skärgårdshuset i ”Renées brygga” – sanningen bakom

"Renées brygga” sänds onsdagar på TV4 och TV4 Play.
Skärgårdsbryggan där Renée Nyberg tar emot sina kända gäster.
Foto: TV4
Renée Nybergs omtyckta program hade premiär 2015.
Foto: TV4

Renée Nyberg tar emot kända gäster i sitt program ”Renées brygga” i TV4.

Men sanningen är att lantstället i Stockholms skärgård inte är hennes riktiga.

– Det är ingen hemlighet att vi hyr hus och brygga över sommaren för att göra programmet, säger Johan Janrell-Aspnäs, exekutiv producent till Hänt. 

Tv-profilen Renée Nyberg, 55, bjuder kända svenska profiler till sitt lantställe i Stockholms skärgård i det populära programmet ”Renées brygga” i TV4. Där lagar hon mat tillsammans med sina gäster och samtalar om livet. 

Nyligen avslöjades det att gästerna inte alltid står för matlagningen. På Renée Nybergs Instagram skymtade två ”okända” gäster som lagade mat på bryggan.

I ett meddelande till Expressen skrev Johan Janrell-Aspnäs, exekutiv producent på TV4, att tv-produktionen måste rycka in ibland för att ”inspelningen ska flyta på enligt plan”.

Inte Renée Nybergs riktiga brygga

Nu skriver Hänt att bryggan, där gästerna ofta samlas, inte är programledarens riktiga – något som de även skrivit om tidigare.

Skärgårdshuset med tillhörande brygga hyr tv-produktionen av en privatperson. När Hänt varit i kontakt med TV4 tidigare har de också bekräftat att det stämmer.

– Under den perioden är det Renées brygga och vi ser inga konstigheter i det, svarade de då.

Johan Janrell-Aspnäs meddelar i en ny kommentar till Hänt att de ofta får frågor om hur det ligger till med Renée Nybergs skärgårdshus.

– Det är ingen hemlighet att vi hyr hus och brygga över sommaren för att göra programmet, säger han till Hänt. 

https://www.instagram.com/p/CaC8z9mMEX6/?utm_source=ig_embed
I ”Renées brygga” berättar Markoolio att han har vissa problem med att dejta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.