Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Skandalmanagern” ändrade livet efter fruns död: ”Stormade”

"Jag är evigt tacksam för det liv vi fick tillsammans"
Efter att hans fru gick bort har Brinkenstjärna lagt om sitt liv.Foto: EMMALISA PAULY
Agnes-Nicole Winter fanns med som stöd på Brinkenstjärnas rättegång.Foto: EMMALISA PAULY

Han kallades för Skandalmanagern och har varit på 4 000 löpsedlar. 

Nu berättar Michael Brinkenstjärna om den vilda tiden, det ekonomiska bakslaget, och sin nya, hemliga flickvän, men också om hur han helt har lagt om sitt liv sedan hans fru Teresa Celeste gick bort. 

– Plötsligt stod jag där som ensamstående pappa, då kan man ju inte hänga på löpsedlarna med crash boom och bang, det fungerar inte. Man fick välja en ny linje i livet i stället, säger han. 

Att säga att Michael Brinkenstjärna, 54, har levt ett vilt liv är nog en underdrift. Han var nämligen en av 90- och 00-talets mest skandalomsusade kändismanagers. Brinkenstjärna har 180 listettor bakom sig, han har avslöjat kändisarnas mörkaste hemligheter i boken ”Ett jävla liv – 4000 löpsedlar senare”, han har suttit i fängelse för skattebrott, tjänat miljontalskronor och gått i konkurs tre gånger. 

Och i dag? Jo, hela hans liv vänt. Från att ha älskat att vara i rampljuset håller sig nu Michael Brinkenstjärna mer i bakgrunden – på grund av en personlig tragedi. 

– Jag stormade ganska bra när det var dokusåpor och artister och efter det tog jag det väldigt lugnt för min fru blev ju sjuk i cancer 2017, berättar Michael Brinkenstjärna.

Frun fick cancer

Paret åkte rike in och rike ut för att hitta en metod som kunde göra att Teresa Celeste, som bara var 37 år, blev frisk från sin livmodertapp- och livmoderhalscancer – men utan resultat. 

 – Vi åkte runt hela Europa och försökte få hjälp, men tyvärr så fick vi inte det. Sju månader senare avled hon, berättar Brinkenstjärna. 

Brinkenstjärna och Teresa Celeste – som gick bort i cancer 2017.Foto: ULF RYD / KVP/EXPR

Sedan dess har hans liv helt ändrat fokus. Brinkenstjärna har tre barn, varav sonen Milo är med Teresa Celeste. Skandalmanagern hade en uppföljare till sin bok skriven som han beskrev med buller och bång. 

– Den är ännu värre. Ännu värre bilder, ännu mer skvaller. Om första boken var förspelet är den här boken penetreringen, sa han 2017. 

”Inte rätt vibbar att hamna på löpsedlarna”

Men när hans fru dog fick också boken ett abrupt slut. 

– Då kände jag bara att: ”det är inte rätt vibbar att hamna på löpsedlarna”, efter att ha varit Skandalmanagern på 4 000 löpsedlar så kände jag att nu får jag ta och dämpa det här och försvinna från mediebruset ett tag, hålla mig borta, framför allt för barnens skull, säger Brinkenstjärna och fortsätter: 

– De växer upp, plötsligt stod jag där som ensamstående pappa, då kan man ju inte hänga på löpsedlarna med crash boom bang, det fungerar inte. Man fick välja en ny linje i livet i stället. 

Brinkenstjärna och Linda Thelenius och Fadde Darwich 2007.Foto: ELIS HOFFMAN

Men Teresa Celestes ord ringer fortfarande i hans huvud. 

– Bland det sista hon sa till mig var: ”Satsa på allt du tycker är kul och ta bort allt annat”.  

Så gjort som det var sagt. Brinkenstjärna startade ett nytt bolag och började även göra egen musik. Nyligen släpptes albumet ”Semestergänget”. Det nya bolaget har också ett nytt fokus – svensk hiphop. 

Brinkenstjärnas äldste son går även i sin pappas fotspår. Han driver i dag ett skivbolag där han har nära samarbete med stora rapartister som Greekazo, 19, och 1.cuz, 22.

Smällen när corona kom

Han älskar nöjesbranschen och den uppmärksamhet hans jobb har gett honom. 

– Det är fantastiskt, jag har kunnat leva på mina idéer och min dröm, ända fram till 12 mars i år. 

Vi vet ju alla vad som hände runt den tiden. En pandemi slog till och sen stod det klart att sammankomster på mer än 50 personer förbjuds. 

– Vi hade omsättningsrekord. Vi hade en fantastisk sommar framför oss med mycket inbokat. Allting försvann på ett dygn, 24 timmar. Vi var tvungna att boka av kontrakt och omsättningar för 35 miljoner. 

Brinkenstjärna var en av 90- och 00-talets mest skandalomsusade kändismanagers.Foto: EMMALISA PAULY

Och Brinkenstjärna sticker inte under stol med att det har varit tufft ekonomiskt. Ett tag hade han bara Spotify som inkomst innan han började sända radio . 

– Jag har inte tjänat en krona sen mars och nu börjar det bli tufft kan jag säga. Min räddning är att jag inte har några lån, allt är kontanter. 

Flera artister har kritiserat den svenska regeringen för att event med fler än 50 personer har förbjudits. Även Brinkenstjärna stämmer in i den kritiken. 

– Hela nöjesbranschen håller på att rasa ihop som ett korthus. Det känns lite som att den svenska regeringen inte vill ha någon form av nöje. 

Nya flickvännen: ”Hon vill vara hemlig”

Men trots att den ekonomiska biten ser mörk ut just nu så blomstrar det desto mer på kärleksfronten för Brinkenstjärna. Han har nämligen en hemlig flickvän som han har träffat i ungefär ett år. 

– Hon vill vara hemlig. Alla tycker inte om den här cirkusen. Jag trodde att alla ville bli kända men så är det inte, skrattar han. 

– Det är rätt skönt faktiskt. Vi diskuterar sällan jobb, hon håller på med konst och är en drivande kraft i sig själv. Det är kul att se hur hon utvecklas med sitt. 

Vad tycker du om med henne? 

– Hon är rak, konstnärlig och otroligt driven. Samtidigt är hon uppmuntrande, viktiga saker i livet. Hon kan se positivt på saker, om man misslyckas så måste man gå vidare. 

Även om livet har lugnat ner sig lite för Brinkenstjärna så ser han tillbaka på sin vilda tid med glädje.  

Robert ”Robinson-Robban” Andersson och Brinkenstjärna ser ut att ha riktigt mysigt.Foto: GUGGE ZELANDER / KVP

– En gång i tiden levde jag ett jäkla rövarliv, det var helt galet, säger han och bryter ut i skratt. 

– Jag tjänade miljoners kronor och jag satte sprätt på allting och jag lånade pengar och det var mycket leasing och allt var det var. Jag har gjort tre megakonkurser, det är inget jag är stolt över, men jag är glad att jag gjorde det för det var en enorm lärdom. 

Hur tar man sig upp efter en konkurs? 

– Man börjar med att panta burkar, sen köper man nudlar och sen fortsätter man uppåt. Jag har börjat från 0 igen. På 90-talet hade jag en konkurs där de tog mina fastigheter, bilar, båtar, mina möbler, rubb och stubb, jag hade ingenstans att ta vägen, jag fick gå hem till mamma och banka på och lägga mig på soffan.

”Jag skötte inte det jag skulle”

Det var på den tiden då Brinkenstjärna precis hade slagit igenom och var som störst. 

– Har man varit uppe i smöret och tjänat en miljon i månaden så är det tufft. 

Hur blev det så? 

– Jag var slarvig. Det handlar om skatter, jag skötte inte det jag skulle. Jag var en idiot. Jag trodde att jag var odödlig. Jag tänkte att det aldrig skulle hända mig, man blir fartblind, och när man är fartblind så märker man inte vad som händer runtomkring sig. Då inser man inte sina begränsningar, säger Brinkenstjärna och fortsätter: 

– Nu är jag glad att jag sitter med livet i behåll med barn. 

Han berättar att allt dåligt har något gott med sig. 

– Jag har en enorm energi, jag har idéer och en drivkraft som är enorm, men nu har jag lärt mig att hantera den, tidigare kunde jag inte hantera den och det är därför vissa saker blev helt åt helsike galna. Det var en otrolig kul tid, men jag skulle inte göra det i dag. 

Saknar du den här tiden? 

– Nej jag minns den med glädje. Det viktigaste är att se till så att mina barn har det bra och att jag får göra det som är kul. 

Michael Brinkenstjärna berättade 2017 om sitt nya liv efter tiden som inspärrad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.