Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Skam"-William kommer till Sverige

Amanda Schulman och Hannah Widell.
Foto: Emil Nordin
Thomas Hayes som William.
Foto: NRK

Thomas Hayes, mer känd som William i den norska succéserien "Skam", har landat i Sverige.

Bakom initiativet ligger Hannah Widell och Amanda Schulman – som hoppas att den unga tv-stjärnan ska hajpa deras klädmärke.

– Just nu är Thomas och hela "Skam"-gänget de ultimata profilerna, säger Amanda Schulman.

Den norska ungdomsserien "Skam" har minst sagt tagit Sverige med storm. Därför blev fansen, inte helt oväntat, överlyckliga när Thomas Hayes, som spelar William, tidigare i januari berättade att han kommer till Stockholm.

"Stockholm i slutet av månaden? Hmm, japp! Köpenhamn i början av februari? Hmm, japp!", skrev Thomas Hayes då på Twitter.


LÄS MER: Så skyddas Skam-profilerna efter succén


Under lördagen landade Thomas Hayes på Arlanda och på Snapchat har han delat med sig av flera filmer och bilder från huvudstaden.

Exakt vad Thomas Hayes ska göra i Stockholm har däremot varit oklart. Thomas Hayes är förutom skådespelare även dj och många har spekulerat i att han kommer till Sverige och Danmark för att spela.

Amanda Schulman och Hannah Widell tar Thomas Hayes till Stockholm

Nu kan Expressen berätta att det är Hannah Widell och Amanda Schulman som ligger bakom det hela.

Anledningen är att Thomas Hayes ska vara gäst på en filmvisning och middag som anordnas av mediesystrarnas klädmärke Daisy Grace i anslutning till modeveckan.


LÄS MER: Skam-trailern som SVT valde bort


Filmvisningen och den efterföljande middagen börjar klockan 19 på tisdag och förhoppningen är att de inbjudna gästerna, som också inkluderar Camilla Läckberg, Sigge Eklund och Kakan Hermansson, ska bygga hajp kring varumärket.

– Det stämmer att vi flyger in Thomas. Att synas genom profiler är det absolut mest kraftfulla sättet att både bygga varumärke och driva försäljning och just nu är Thomas och hela "Skam"-gänget de ultimata profilerna, både när det kommer till hajpen och till värderingarna vi ser i "Skam", säger Amanda Schulman i en kommentar och fortsätter:

– Dessa värderingar stämmer bra överens med vad vi vill att Daisy Grace ska stå för.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.