Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför gick inte Brunnberg på Gösta Ekmans begravning

Gösta Ekman
Foto: VERONIKA LJUNG-NIELSEN
Skådespelaren Ulf Brunnberg.
Foto: MIKAEL SJÖBERG / XP / SCANPIX / EXPRESSEN SCANPIX SWEDEN

Skådespelarna Gösta Ekman och Ulf Brunnberg gjorde succé med Jönssonligan-filmerna.

Men när Gösta Ekman gick bort i april i år valde Ulf Brunnberg att inte gå på hans begravning. 

I podcasten "Nemo möter en vän" berättar Brunnberg om vänskapsrelationen som rann ut i sanden.

– Vi separerade på ett väldigt konstigt sätt, säger Ulf Brunnberg i podcasten.

Gösta Ekman och Ulf Brunnberg – Sickan och Vanheden. De bägge hade känt varandra under flera år. Gösta Ekman dog i april, 77 år gammal. Men när han skulle begravas i maj i Stockholm så valde Ulf Brunnberg att inte delta på hans begravning.

När han får frågan i podcasten "Nemo möter en vän" varför han inte gick på Gösta Ekmans begravning svarar han:

– Därför att vi separerade på ett väldigt konstigt sätt, säger Ulf Brunnberg i podcasten när han får frågan om varför han uteblev.

Brunnberg syftar på när Gösta Ekman valde att hoppa av ”Jönssonligan”-filmerna. Han säger i podcasten att han och Björn Gustafsson hade jobbat fram nya manus och bra historier, men att Gösta inte ville vara med längre.


LÄS MER: Ulf Brunnberg kallar feminism för bullshit 


"Han var inte glad över att vi fortsatte"

Ulf Brunnberg berättar att han tror att kollegan ville göra andra former av filmer. Att Gösta Ekman inte tyckte Jönssonligan-filmerna var på "rätt akademisk nivå." Men Brunnberg säger att det enbart är hans egna spekulationer.

Efter Gösta Ekmans fem filmer som Charles ”Sickan” Jönsson, producerades ytterligare tre Jönssonligan-filmer med  Björn Gustafsson och Ulf Brunnberg i huvudrollerna. 

– Jag kan säga så här, han var inte glad över att vi fortsatte. Och framför allt var han inte glad över att ha blivit ersatt och det kunde jag förstå. Men då kunde han ju lika bra kunna fortsätta.


LÄS MER: Ulf Brunnberg vill ha tv-kanal bara för män 


Sista mötet med Gösta Ekman 

Den sista gången de bägge skådespelarna sågs åt de lunch tillsammans på Cassi på Narvavägen  – ett ställe de alltid sågs på berättar Ulf Brunnberg i "Nemo möter en vän." 

– Gösta ringde aldrig själv på slutet. Det var alltid jag som ringde och frågade hur läget var, säger Ulf Brunnberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.