Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skådisens osannolika möte med sin pappa

”Den osannolika mördaren”, ”Knutby”-serien och ”Chucky” – tv-recensent Mattias Bergqvist tipsar om vad som är sevärt och inte.
Aliette Opheim är aktuell med C Mores nya serie Knutby där hon spelar pastor Eva.
Foto: TV4
Hon har tidigare varit med i SVT:s Kalifat.
Foto: JOHAN PAULIN/SVT
Skådespelaren gästar TV4:s program Efter fem
Foto: Screenshot

Aliette Opheim, 36, träffade sin biologiska pappa av en slump när hon var 22 år.

– På en bensinmack, berättar skådespelaren i TV4:s program Efter fem

Skådespelaren Aliette Opheim växte upp med sin mamma och den man hon kallar sin pappa. Hon fick tidigt reda på att hennes pappa inte var hennes biologiska far. 

Men det skulle dröja tills Aliette Opheim var 22 år gammal innan hon såg sin biologiska pappa. Och då var det slumpen, eller ödet, som förde dem samman på en bensinmack i Ödeshög på väg mot mormor och morfar i Trollhättan. 

– Jag körde och var tvungen att stanna för att få något att dricka. Jag gick in på macken och förbi en man. Min mamma följde efter och när jag såg hennes ansikte så förstod jag, säger den 36-åriga skådespelaren i TV4:s program Efter fem och fortsätter:

– Det är en helt osannolik historia.

Har två pappor

Där och då, på macken en sen kväll för 13 år sedan, började de inte prata och även om omständigheterna är komplicerade säger Aliette Opheim att det inte finns någon underliggande konflikt.

I dag umgås hon mycket med sina halvsyskon på pappans sida. Tillsammans med syskonen från sin mamma sida är de nu en syskonskara på fem personer. 

– Det slutade jättefint. Jag har nu fem syskon och två pappor, säger Aliette Opheim. 

 Aliette Opheim är känd från succéserier som Kalifat, Katla och Björnstad. Hon är aktuell med C Mores nya serie Knutby. 

Här är första teasern för TV4:s Knutby-serie 

Alba August och Aliette Opheim spelar huvudrollerna i TV4:s Knutby-serie.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.