Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skådisarnas sanslösa lönekrav godkändes

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Produktionsbolaget glömde skriva kontrakt med skådisarna innan de bokade upp nya säsongen av tv-serien "Big Bang Theory". Vilket gjorde att skådespelarna hade ett guldläge när de löneförhandlade.
Då skådisarna gick igenom enskilda förhandlingar försenades inspelningsstarten av tv-serien. Men stjärnorna själva bryr sig nog inte nämnvärt då de tripplat sin lön.
Nu får Kaley Cuocco och de andra skådisarna 6,8 miljoner kronor var – per avsnitt.
Foto: Stewart Cook/Rex

”The Big Bang Theory”-inspelningarna försenades efter ett pengabråk.

Men nu är panikförhandlingarna över.

Det ger stjärnorna ett guldkantat lönekuvert om cirka 6,8 miljoner kronor – per avsnitt.

Dödläget är brutet.

När Warner Bros. TV förlängde succéserien ”The Big Bang Theory” med tre säsonger stod skådespelarna utan kontrakt. Det gav seriens stjärnor Kaley Cuoco, Jim Parsons och Johnny Galecki ett guldläge – som de såg till att utnyttja.

Nu har de landat en rejäl löneförhöjning. Var och en av dem får nära tre gånger så hög lön, 6,8 miljoner kronor var per avsnitt.

Men förhandlingarna har dragit ut på tiden.

Panikförhandlade

Redan för en vecka sedan skulle produktionen av nästa säsong dra i gång. Så blev det inte.

I stället utbröt ett pengabråk. Parterna panikförhandlade in i sista sekund. Deadline för kontraktskrivningen var i söndags, berättar källor till branschtidningen Variety.

Trots att kontraktet nu är skrivet, har kanalen läckt pengar. De uteblivna inspelningsdagarna motsvarar inspelningarna av ett helt avsnitt, skriver Variety. Hinner man inte spela in i snabbare takt, riskerar säsong åtta därför kortas med ett avsnitt.

Kontrakt tills 2017

Att förhandlingarna varit så segdragna, beror på att varje part förhandlat åt sig själv. När en skådespelare fått ett bud, har budet jämförts med kollegernas, innan budet godkänts.

Kontrakten är skrivna fram till 2017. Den tidigare lönen var cirka 2,3 miljoner kronor per avsnitt. Totalt får stjärnorna med den nya dealen cirka 160 miljoner kronor per säsong.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.