Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skådespelarna som är mest överbetalda

Johnny Depp är världens mest överbetalda skådespelare.
Foto: Munawar Hosain
På fjärde plats hamnar "Taken"-stjärnan Liam Neeson.
Jennifer Lawrence är en av de mest underbetalda.
Foto: Jim Ruymen

Vilka skådespelare är årets mest överbetalda?

Surprise, surprise!

Tio av tio är medelålders män.

Veckans hiss och diss

HISSAR:

Älskar att det är tjejerna som styr i sociala medier. Taylor Swift slog i år rekord med 60 miljoner följare på Instagram. Selena Gomez har 58 miljoner, Kim Kardashian 56 och Beyonce postade tre av årets fyra mest gillade bilder.


DISSAR:

Madonna försökte med lagens långa arm (Manhattan Supreme Court) få hem sonen Rocco, 15, till jul medan exmaken Guy Ritchie med delad vårdad förklarade via ombud att sonen vill vara hos honom. Hallå, låt honom bestämma själv!


VI SÅG:

…. klart andra säsongen av ”The Affair” som utspelar sig här i New York. Bitar faller på plats och det är spännande men den sexiga och mystiska stämningen från förra säsongen är tyvärr som bortblåst.


PSSSST…

Om du gillade ”The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst” måste du kolla in Netflixs nya dokumentärserie ”Making A Murderer”. Serien handlar om Steven Avery som satt 18 år i fängelse för en våldtäkt han senare friades från – för att i stället bli misstänkt för ett helt annat mord. Skådisen Alec Baldwin är ett av alla fan som binge-watchat avsnitten och till och med livetwittrade ett av dem.

Han är 52 år och tjänar hiskligt med pengar – mer än han faktiskt förtjänar. I själva verket är han både överskattad och överbetald.

Känns det igen? Kanske till och med från din egen arbetsplats?

Jag vet inte om det är någon tröst, men Hollywood är inte bättre.

Mannen som toppar listan över de mest överbetalda skådespelarna 2015 heter Johnny Depp är 52 år och tjänar i genomsnitt 250 miljoner kronor om året. Men hans filmer drar väl in så snuskigt mycket pengar att han är värd varenda krona, tänker du.

Åtta av tio är vita medelålders män

Nej, det var just det. Johnny Depp genererade i år 1,20 för varje dollar han kostade beräknat på biljettförsäljningen på hans tre största filmer. Denzel Washington, 60, kommer på andra plats med 6,50 per dollar, sen Will Ferrell, 48, och Liam Nesson, 63. Och så där fortsätter det. Män, män och åter män. Den yngsta är Channing Tatum. Med sina 35 år är han rena babyn, men så hade han också otur, skriver Forbes som gjort listan. Succéfilmen "Magic Mike XXL" hade nämligen premiär precis efter att mätperioden avslutades.

Sa jag förresten att åtta av tio på listan är vita medelålders män? Kanske även det känns igen.

Mest underbetalda skådespelarna

Men är inte lönerna bara en slump då? Nej. Forbes listar även årets mest prisvärda (läs: underbetalda) skådespelare. Plötsligt är fyra av de fem som toppar listan kvinnor. Etta är förvisso Chris Evan med det förklaras med att hans roll som superhjälten ”Captain America” var för Disneyägda Marvel som är kända för att betala dåligt.

Desto svårare att förklara: Hur Scarlett Johannson och Jennifer Lawrence kan vara världens två bäst betalda kvinnliga skådespelare och ändå hamna på tredje respektive åttonde plats.

Det är faktiskt inte okej någonstans.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.