Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skådespelarna avslöjar: Så gör vi sexscenerna i ”Normal People”

Skådespelarna berättar nu sanningen om de intima scenerna.
Foto: SVT
I serien är det många intima sexscener.
Foto: SVT
”Normal people”.
Foto: Press

Sexscenerna är rejält omdiskuterade i tv-serien ”Normal People”. 

Nu berättar skådespelarna hur det var att spela in det. 

– Min pojkvän fick lite panik under sexscenerna. Men nu har han i alla fall sett dem, säger Daisy Edgar-Jones.

Den irländska serien ”Normal People” har gjort succé runtom i världen och går just nu att se på SVT play. Serien bygger på succéromanen med samma titel av författaren Sally Rooney. 

Serien handlar om kärleken mellan den utstötta överklasstjejen Marianne och den populära fotbollskillen Connell.  Sexscenerna med Marianne och Connell blev både omdiskuterade och hyllade redan när första trailern släpptes på BBC. 

Nu berättar skådespelarna Paul Mescal, 24, och Daisy Edgar-Jones, 21 hur det gick till när de spelade in sexscenerna i en intervju med Evening Standard. För att kunna göra de intima scenerna fick skådespelarna stöd från en så kallad intimitetskoordinator som hela tiden såg till att de var bekväma och mådde bra under inspelningen. 

Nervös för att familjen ska titta

Med hjälp av intimitetskoordinatorn kände sig både skådespelarna trygga med att ställa upp på väldigt nakna sexscener. I intervjun säger Mescal att de fick spela in sin första sexscen en vecka efter att de träffat varandra. 

– Vi fick bara vänja oss vid det, säger han. 

Edgar-Jones säger till Evening Standard att det var speciellt att se sexscenerna tillsammans med hennes pojkvän när tv-serien började sändas. 

– Min pojkvän fick lite panik under sexscenerna. Men nu har han i alla fall sett dem, säger hon och lägger till: 

– Nu är jag bara orolig över att mina far och morföräldrar ska se det, säger hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.