Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skådespelares svar – efter bildhånet

Marilyn Patino tog hånen med ro och svarade skämtsamt.Foto: Instagram

Marilyn Patinos inlägg om koalor i brandhärjade Australien möttes av hån.

Nu svarar skådespelaren skämtsamt på de hårda orden.

Den colombianska skådespelaren Marilyn Patino, aktuell med en återkommande roll i tv-serien ”Sin tetas sí hay paraíso”, hånas friskt på Instagram.

Det efter att 45-åringen publicerat en bild med anledning av de uppmärksammade skogsbränderna i Australien, i vilka en halv miljard djur uppges ha dött, och landets berömda koalor har varit särskilt utsatta.

Marilyn Patiño publicerade därför en bild på sig själv där hon kramar om ett gosedjur, och med textraden: ”Jag tror att det här är det enda sättet som jag någonsin kommer att få se dem (koalor, red. anm.) Jag känner mig så skyldig, Australien”, med anledning av de som menar att klimatförändringar ligger bakom de svåra skogsbränderna.

https://www.instagram.com/p/B7CGj-QAUqy/

”Är du dum?”

Men Marilyn Patinos 865 000 följare på Instagram upptäckte snabbt hennes misstag:

Gosedjuret var ingen koala – utan en sengångare.

Följarna var inte sena med att håna skådespelaren.

”Jag uppskattar din bild och ditt budskap men det där uppstoppade djuret är ingen koala”, påpekade en följare.

”Är du dum eller?” skrev en annan.

Tar hånen med ro

Men enligt Marilyn Patino ledde misstaget och de efterföljande reaktionerna till vad hon hoppades från första början: Att ge skogsbränderna den uppmärksamhet som det förtjänar.

Jag tror att många misslyckades med att förstå mitt budskap. Men jag tänker inte radera något eftersom det fungerade. Tack sociala medier”, skrev Marilyn Patino i ett svar efteråt och tillade, följt av en gråtskrattemoji:

”Och för de som kallar mig ignorant: Jag har aldrig sagt att jag ser mig själv som intelligent”.

Greta Thunberg kommenterade

Skogsbränderna i Australien – som har slukat nästan sex miljoner hektar – har pågått sedan i september förra året och beskrivs som de värsta i landet på decennier. Hittills har bränderna krävt 27 människoliv. Därutöver har tusentals människor förlorat sina hem och tvingats på flykt, och över en halv miljard djur uppges ha dött.

Hårdast drabbade är delstaterna New South Wales och Victoria, där myndigheterna utlyst undantagstillstånd. 

”Mina tankar går ut till Australiens befolkning och de som drabbats av dessa förödande bränder”, har den svenska klimataktivisten Greta Thunberg tidigare skrivit på Instagram.

Se förödelsen efter bränderna

Filmat från ovan får man en uppfattning om de enorma bränderna som härjar i Australien.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.