Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sista deltagaren avslöjad: Lundvik klar för ”Let's Dance”

Skådespelerskan Sussie Eriksson ansluter sig till årets ”Let's dance”-gäng, och kommer dansa tillsammans med Calle Sterner.
Eriksson kommer dansa med veteranen Calle Sterner, som vann ”Let's dance” förra året med Kristin Kaspersen. Foto: OLLE SPORRONG
Foto: JENS CHRISTIAN

Skådespelerskan Sussie Eriksson ansluter sig till årets ”Let's dance”-gäng, och kommer dansa tillsammans med Calle Sterner.

Men ”Mamma mia”-profilen är orolig för att hon ska göra sig illa under säsongen.

– Jag känner en jätteglädje, men höften ska hålla, knät ska hålla, fötterna... Det är bara att hoppas, säger Eriksson i ”Nyhetsmorgon”.

Nu ansluter även John Lundvik till ”Let's dance”-gänget. 

På fredagsmorgonen presenterades den näst sista deltagaren i årets säsong av ”Let's dance” – skådespelaren och musikalartisten Sussie Eriksson, känd från ”Mamma mia”-föreställningarna och tv-serien ”C/o Segermyr”.

– Jag har oerhört kul. Lyckos mig, säger Sussie Eriksson när hon gästar ”Nyhetsmorgon”.

Eriksson kommer dansa med veteranen Calle Sterner, som vann ”Let's dance” förra året med Kristin Kaspersen. 

Jenny Strömstedt: ”Börja prata om fusk”

Programledaren Jenny Strömstedt konstaterar att skådespelerskan har erfarenhet av dans, från sin musikalkarriär.

– Jag vill inte vara småsnål och börja prata om fusk, men det är ju inte som att du inte varit en show- och danskvinna tidigare i livet, säger Jenny Strömstedt i ”Nyhetsmorgon”.

– Det är ju helt sant, jag har tagit steg och har någon slags taktkänsla och rytmfeeling, men det här är ju något helt annat. Jösses så mycket detaljer. Man kan inte leka att man kan, säger Sussie Eriksson i programmet, och tillägger:

– Det är sjukt mycket svårare än det ser ut.

”Mamma mia”-profilens oro för träningen 

”Mamma mia”-profilen ser fram emot att få tävla i dans i TV4, men är samtidigt orolig att hennes kropp inte ska hålla för den intensiva träningen.

– Jag känner en jätteglädje, men höften ska hålla, knät ska hålla, fötterna... Det är bara att hoppas, säger hon.

Båda programledarna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist har varit med i ”Let's dance” – och Törnquist, som kom tvåa mot Benjamin Ingrosso, har ett tips inför säsongen.

– Det finns piller, för ont kommer du att få, säger han i ”Nyhetsmorgon”.

Sista deltagaren: John Lundvik

På fredagskvällen avslöjas även den sista deltagaren – det blir ingen mindre än ”Melodifestival”-vinnaren John Lundvik. 

Han ska slå klackarna i taket tillsammans med dansaren Linn Hegdal. Man kan ju tänka sig att en artist redan kan dansa men John Lundvik håller inte med. 

– Dansen är jag inte van vid. Jag dansar och sjunger i duschen, säger han i ”Efter fem”. 

Linn Hegedal säger att de har haft lite problem med just valsen. 

John Lundvik säger att han kan dansa till 0 procent. 

– Det är lätt att man tänker att ”han är artist han kan dansa” i och med att det har med rytm att göra. Så är inte fallet, säger han i ”Efter fem”. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.