Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skådespelarens nya liv med Björn Gustafsson efter romansbekännelsen

”The Rain”-stjärnan Alba August träffade pojkvännen Björn Gustafsson på en filminspelning. Foto: OLLE SPORRONG
Nu har paret flyttat ihop i Stockholm – men deras skådespelarkarriärer tvingar dem att planera för att hinna umgås. Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

”The Rain”-stjärnan Alba August träffade pojkvännen Björn Gustafsson på en filminspelning.

Nu har paret flyttat ihop i Stockholm – men deras skådespelarkarriärer tvingar dem att planera för att hinna umgås.

– Vi ser till att ses, jag prioriterar kärlek väldigt högt. Det är ju det viktigaste i livet, säger Alba August i Damernas Värld.

Pernilla Augusts dotter Alba August, 26, har snabbt blivit en svensk skådespelerska att räkna med. Efter att ha slagit igenom stort i filmen ”Unga Astrid” förra året syns hon nu i Netflix-serien ”The Rain” och höstens storfilm ”Quick”.

Men ”Unga Astrid” var inte bara en succé för Alba Augusts skådespelarkarriär – hon hittade också kärleken under inspelningen.

Skådespelaren och komikern Björn Gustafsson var också med i filmen, och de två fann varandra.

– Vi var ett skönt gäng svenskar och danskar på inspelningen i en liten by Tyskland. Det var en jävligt bra kemi i gruppen, men kanske framför allt mellan mig och Björn. Sen började vi hänga efter premiären. Det var så självklart som det kunde bli för mig, säger Alba August och pojkvännen i en intervju med Damernas värld.

Har flyttat ihop: ”Blev uteslutningsmetoden”

Paret har nu flyttat ihop i en lägenhet i Stockholm, men valet av stad var inte givet för paret. I slutändan var det närheten till familjen som avgjorde.

– Det var absolut inte självklart. Vi visste inte riktigt var vi ville bo. Det blev uteslutningsmetoden. Jag tycker det är svårt att hitta hem, att veta var jag vill vara. Men nu har jag har blivit moster till en liten ”Kvitten”, och honom vill jag bara vara nära. Det är härligt att bo i Stockholm, och det är så vackert här. Jag ser staden med nya ögon nu, säger Alba August i intervjun.

Eftersom båda parter jobbar som skådespelare har de inga vanliga 9-17-jobb – men paret väljer att prioritera varandra för att hinna träffas.

– Vi ser till att ses, jag prioriterar kärlek väldigt högt. Det är ju det viktigaste i livet!

Expressen har sökt Alba August för en kommentar.