Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skådespelaren gick ner tio kilo – på tre veckor

Riz Ahmed 2016.
Foto: JIM RUYMEN/UPI/SHUTTERSTOCK / JIM RUYMEN/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Oscarsnominerade skådespelaren Riz Ahmed hade tre veckor på sig att förbereda sig för sin senaste roll.

Den brittiske rapparen och skådespelaren Riz Ahmed, 38, är känd från roller i filmer som ”Nightcrawler”, ”Rogue one: A Star wars story” och ”Venom”, samt hyllade HBO-serien ”The night of”.  

Nu är han aktuell i filmen ”Mogul Mowgli” som passande nog handlar om en brittisk-pakistansk rappare vid namn Zed med Riz Ahmed i huvudrollen.

En roll som krävde något utöver det vanliga för 38-åringen.

Han behövde nämligen gå ner hela tio kilo på bara tre veckor. I filmen diagnostiseras Riz Ahmeds karaktär med en autoimmun sjukdom och hans hälsotillstånd förvärras.

– Jag skulle inte rekommendera det för någon, säger Riz Ahmed i en intervju med IndieWire om sin extrema viktnedgång.

Riz Ahmed i nya filmen ”Mogul Mowgli”.

Till sin hjälp hade Riz Ahmed en professionell dietist som höll koll på skådespelarens välmående. I takt med viktnedgången påverkades Riz Ahmed även mental, vilket kom att avspegla sig i filmen.

– Det var väldigt ansträngande och knäckande och tog mig till en svår plats känslomässigt, vilket antagligen präglade filmen. Det var en stor del av det, att vara på en plats av svaghet, trötthet och omättlig hunger, säger Riz Ahmed till IndieWire.

Inte första gången

Riz Ahmed blev nominerad till en Oscar för sin roll i ”Sound of metal” från 2019 – vilket gjorde honom till den första muslimska skådespelaren att Oscarsnomineras för en huvudroll.

Inför den filmen genomgick Riz Ahmed en liknande förvandling.

I ”Sound of metal” spelade 38-åringen en missbrukande rocktrummis som förlorar sin hörsel. Under tre månader hade Riz Ahmed en specialdiet, samt regelbunden hårdträning, för att bli så ”rippad” som möjligt för rollen.

Stjärnans stora förvandling – gick ner 135 kg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.