Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skådespelarens erkännande efter mutskandalen: Är skyldig

Skådespelaren Felicity Huffman misstänkts för att betalat stora summor pengar för att få in sina barn på prestigefulla skolor och utbildningar.Foto: STEVEN SENNE / AP TT NYHETSBYRÅN
Lori Loughlin.Foto: CJ GUNTHER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren Felicity Huffman misstänks för att betalat stora summor pengar för att få in sina barn på prestigefyllda skolor och utbildningar.

Nu erkänner hon sig skyldig, rapporterar US News. 

I början på mars uppdagades en mutskandal i USA – där föräldrar anklagades för att betalat stora summor för att få in sina barn på prestigefyllda utbildningar.

Bland de misstänkta fanns skådespelarna Felicity Huffman, 56, känd från ”Desperate housewives”, och Lori Loughlin, 54, känd från ”Fullt hus”, 

Nu har Felicity Huffman erkänt sig skyldig, rapporterar US News.

Det uppdagades på måndagen då domstolsdokument offentliggjordes. Varpå det stod klart att skådespelaren, tillsammans med tolv andra föräldrar, erkänt sig skyldig till anklagelserna. Lori Loughlin är inte en av dessa.

Felicity Huffman anklagades för att betalat 15 000 dollar, motsvarande drygt 139 000 svenska kronor, för att höja sin äldsta dotters resultat i högskoleprovet.

50 misstänkta i muthärva

Men Felicity Huffman var långt ifrån ensam. Runt 50 personer misstänks vara delaktiga i vad som beskrivits som den största muthärvan i samband med universitetsantagningar i USA – någonsin, enligt US News.

Den påstådda mutskandalen uppdagades efter att amerikanska myndigheter upptäckt en affärsman som mot betalning hjälpt studenter att komma in på de högskolor och universitet de velat. Föräldrarna ska ha betalat mannen, som sedan mutat administratörer eller en tränare.

Federala myndigheterna uppger att i de fall då pengarna gick till en högskoletränare så satte tränaren upp en falsk profil för att studenten skulle accepteras på skolan som atlet. I fallen då pengarna gick till att muta administratörer så skrev en annan person den berörda studentens högskoleprov, alternativt rättade det redan tagna provet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.