Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skådespelarens baksidor med nakenscenerna

Sydney Sweeney i ”Euphoria”.
Foto: EDDY CHEN/ HBO MAX/ THE HOLLYWOOD AR / STELLA PICTURES/EDDY CHEN/ HBO MAX/ THE HOLLYW
Sydney Sweeney och Brittany O'Grady i ”The White Lotus”.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
I ”Euphoria”.
Foto: HBO

Det är inte förrän rollen i ”The White Lotus” som Sydney Sweeney känner att hon blir tagen på allvar som skådespelare. 

Enligt henne beror det på stigmat som finns kring nakenscener. 

– När en kille är med i en sexscen eller visar sin kropp så vinner han ett pris eller hyllas. Men så fort en kvinna gör det så är det totalt annorlunda, säger skådespelaren till Independent. 

Sydney Sweeney, 24, är känd från bland annat ”Euphoria”, men det är inte förrän nu med  HBO:s ”The White Lotus” som hon känner att folk kan se talangen hon har för sitt jobb.

– Med ”The White Lotus” känner jag att människor äntligen ser det hårda arbetet som jag har gjort. Det här är något som har stört mig ett tag. Jag är väldigt stolt över mitt jobb med ”Euphoria”. Jag tyckte att jag gjorde en bra insats, men ingen pratar om det för att jag klädde av mig, säger hon till Independent och fortsätter: 

– Jag gör ”The White Lotus” och så plötsligt uppmärksammar kritikerna mig. Människor älskar mig. 

Stigmat kring avklädda scener

Sydney Sweeney säger att hon tycker att det finns ett stigma runt kvinnliga skådespelare som visar sig nakna på film. 

– När en kille är med i en sexscen eller visar sin kropp så vinner han ett pris eller hyllas. Men så fort en kvinna gör det så är det totalt annorlunda. 

Spred avklädda bilder 

Efter att ”Euphoria” började sändas gick det så långt att människor tog screenshots på Mossbachers sexscener som började delas i sociala medier. Själv fick hon veta det genom att hennes lillebror taggades i posterna. 

– Det var det mest smärtsamma någon hade kunnat göra. Vad jag gör är helt separat från min familj. Min karaktär är helt separerad från mig. Det är bara så respektlöst och uppskakande, berättar hon för Independent och säger att det enda som finns att göra för att klara sig genom det, är att vänja sig.

Skådespelaren om ”Euphoria”◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.