Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rederiet-skådespelaren Thomas Hellberg är död

Thomas Hellberg är död.
Foto: Ulf Palm/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: FOLKE HELLBERG
Foto: ROGER VIKSTRÖM
Foto: SVT
Foto: FOLKE HELLBERG

Skådespelaren Thomas Hellberg är död, bekräftar familjen för Aftonbladet.

Han blev 81 år gammal.

Skådespelaren, regissören och manusförfattaren Thomas Hellberg har dött, 81 år gammal. Det bekräftar hans familj för Aftonbladet.

Hans karriär som skådespelare inleddes på Stockholms stadsteater i början av 1970-talet. Därifrån gick han vidare till tv- och filmbranschen. Mest känd är han för sin roll i tv-serien ”Rederiet” där han spelade kapten Georg Lager i drygt 100 avsnitt mellan 1995 och 1998.

Han var även regissör för serien under sex år.

Thomas Hellberg hade också rollen som Gunvald Larsson i ”Mannen på taket”, vilket var den första filmen där karaktären var med. Han hade också en roll i klassiska ”Mannen från Mallorca”.

På senare år engagerade han sig i politiken i hemkommunen Norrtälje.

– Jag har alltid älskat Roslagen och med ålderns rätt har jag åkt ut och in på Norrtälje sjukhus när jag varit hemma. Där har jag sett hur sjuksköterskorna, som jobbar där, blir behandlade, sa han till Aftonbladet i fjol.

– Det är trist och väldigt svårt att acceptera, så jag har gett mig in i ett parti som heter Roslagens oberoende parti, och jag ska hjälpa de här människorna att försöka knuffa på kommunalpolitiker, som inte sköter sig speciellt bra. Jag har ingen stor roll, men jag kan låta min röst bli hörd.

Okända avsnittet som kunde förändrat ”Rederiet” 

Hemligt manus såldes på Tradera

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.