Skådespelaren Stig Grybe har gått bort. Foto: Ronny Johannesson / KVPSkådespelaren Stig Grybe har gått bort. Foto: Ronny Johannesson / KVP
Skådespelaren Stig Grybe har gått bort. Foto: Ronny Johannesson / KVP
Skådespelaren Stig Grybe har gått bort 88 år gammal. Foto: Martin KarlgrenSkådespelaren Stig Grybe har gått bort 88 år gammal. Foto: Martin Karlgren
Skådespelaren Stig Grybe har gått bort 88 år gammal. Foto: Martin Karlgren
Foto: Gugge ZelanderFoto: Gugge Zelander
 Foto: Gugge Zelander
Foto: Göran BlomFoto: Göran Blom
 Foto: Göran Blom
Foto: Harry KampffFoto: Harry Kampff
 Foto: Harry Kampff

Skådespelaren Stig Grybe är död

Publicerad

Skådespelaren Stig Grybe har gått bort.

Dottern Isabella Grybe bekräftar dödsfallet till Aftonbladet.

”Pappa somnade in lugnt igår kväll efter en tids sjukdom. Vi i familjen ber att få lämnas ifred i det här läget”, berättar dottern Isabella Grybe till tidningen.

Skådespelaren Stig Grybe har gått bort 88 år gammal efter en tids sjukdom.

För tidningen Aftonbladet bekräftar dottern Isabella dödsfallet.

”Pappa somnade in lugnt igår kväll efter en tids sjukdom. Vi i familjen ber att få lämnas ifred i det här läget”, säger hon till tidningen.

Stig Grybe var utbildad vid Calle Flygare Teaterskola i Stockholm och slog igenom i "Gröna Hissen" på Folkteatern i Göteborg 1951. Sedan dess har han varit ett välbekant ansikte på de svenska teaterscenerna och synts i flera komedier, farser och musikaler på scener och privatteatrar runt om landet.

Han har bland annat spelat i "Spanska flugan" på Vasan och spelat rollen som fröken Bock i Astrid Lindgrens barnmusikal "Karlsson på taket" på Göta Lejon 1992.

 

LÄS MER: Lars-Erik Berenett är död – blev 74 år

 

Välkänd på bio

Grybe har dessutom gjort röster i flera animerade filmer. Bland annat i "Djungelboken”, ”Snövit och de sju dvärgarna” och ”Dunderklumpen”. Grybe har också under sin karriär jobbat med många välkända personer som Povel Ramel, Martin Ljung och Brita Borg.

Förutom sin stora framgång på teaterscenen har Grybe dessutom medverkat i flera filmer både på bio och på tv. Bland annat spelade han Snokens pappa i tv-serien "Snoken" och gjorde rollen som kriminalintendent Vesper Johnson i Stieg Trenter-filmatiseringarna "I dag röd", "Lysande landning" och "Träff i helfigur".

På vita duken har han setts i filmer som "Zorn", "Offer och gärningsmän" och "Villospår".

 

Stig Grybe blev 88 år gammal.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag