Skådespelaren sköt sin flickvän – sedan sig själv

Hagen Mills och Erica Price träffades 2012 och fick barn tillsammans 2016.
Foto: Facebook
De gjorde slut för två år sedan.
Foto: Facebook

Den amerikanske skådespelaren Hagen Mills försökte mörda sin ex-flickvän – och sköt sedan sig själv till döds, rapporterar Daily mail.

Svenske kollegan Peter Stormare sörjer 29-åringen på Instagram.

”Hagen! Vad har du gjort?! Du var briljant! Du hade så mycket talang!” skriver han.

I tisdags försökte skådespelaren Hagen Mills skjuta sin ex-flickvän Erica Price till döds i hennes bostad – framför ögonen på deras gemensamma dotter, fyra år gammal.

29-åringen avfyrade två skott, varpå Erica Price föll till golvet. Då vände Hagen Mills vapnet mot sig själv. Han konstaterades död på platsen efteråt.

Erica Price överlevde skjutningen och nu berättar hennes mamma Tammy Green-Price, som befann sig i bostaden samtidigt, om vad som hände.

Förföljde ex-flickvännen

Enligt Tammy Green-Price ska Hagen Mills ha varit ”besatt” av ex-flickvännen och förföljt henne sedan uppbrottet för två år sedan, skriver Daily mail.

Tammy Green-Price hade precis suttit barnvakt åt sitt barnbarn när Hagen Mills anlände till bostaden i tisdags. Han band då fast svärmodern och väntade på att Erica Price skulle komma hem. När Erica Price väl kom hem vädjade Hagen Mills till henne om att ta honom tillbaka. I nästa ögonblick tog skådespelaren tag i ex-flickvännens mobiltelefon, varpå han blev rasande och sköt henne med två skott.

– Han trodde nog att hon var död, så fort hon föll i golvet sköt han sig själv, berättar Tammy Green-Price för Daily mail.

Där och då var Tammy Green-Price fastbunden med barnbarnet placerat bakom sig.

– Jag lyckades på något sätt knuffa ner henne i soffan och sedan stängde jag ögonen och förberedde mig på att dö, säger Tammy Green-Price till Daily mail.

– Jag hörde pistolen skjuta, jag hörde hans kropp falla i golvet, och jag öppnade till slut mina ögon och insåg att jag levde, fortsätter hon.

Hagen Mills sköt Erica Price två gånger – en gång i armen, en gång i bröstet – men hon överlevde och lyckades med egen kraft krypa till telefonen för att ringa 112 efteråt.

Hon vårdas nu på sjukhus utan livshotande skador.

Hagen Mills, exflickvännen Erica Price och deras gemensamma dotter.
Foto: Facebook

Sörjs av Peter Stormare

Så sent som i mars greps Hagen Mills misstänkt för bland annat våldtäkt och kidnappning. På måndagen, dagen innan skjutningen, släpptes han ur häktet. 

Hagen Mills hade bland annat en roll i ”Swedish dicks” på Viaplay med svenske Peter Stormare i en av huvudrollerna.

De två tycks ha samarbetat flera gånger genom åren.

”Hagen! Vad har du gjort?! Du var briljant! Du hade så mycket talang! Du arbetade för mig under många år. Jag kommer att sakna dig på djupet. Varför, Hagen… Jag har ingen aning”, skriver Peter Stormare i ett inlägg på Instagram.

”Min kära vän! Det är smärtsamt. Jag är tillräckligt gammal för att förstå men... jag kan inte”, skriver han i ytterligare ett inlägg.

https://www.instagram.com/p/CAboIbaH-GW/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.