Filmstjärnan valde en något udda utstyrsel i samband med premiären av Lars von Triers "Nymphomaniac" i februari i år. Foto: Fame Flynet FranceFilmstjärnan valde en något udda utstyrsel i samband med premiären av Lars von Triers "Nymphomaniac" i februari i år. Foto: Fame Flynet France
Filmstjärnan valde en något udda utstyrsel i samband med premiären av Lars von Triers "Nymphomaniac" i februari i år. Foto: Fame Flynet France
På filmpremiär med Megan Fox. Foto: Tim WhitbyPå filmpremiär med Megan Fox. Foto: Tim Whitby
På filmpremiär med Megan Fox. Foto: Tim Whitby
LaBeouf fångades på bild i helgen när han lämnade gymmet i Los Angeles. Foto: Osvaldo/Fameflynet PicturesLaBeouf fångades på bild i helgen när han lämnade gymmet i Los Angeles. Foto: Osvaldo/Fameflynet Pictures
LaBeouf fångades på bild i helgen när han lämnade gymmet i Los Angeles. Foto: Osvaldo/Fameflynet Pictures

Skådespelaren skar upp sitt eget ansikte

Publicerad

Shia LaBeouf sparar inte på krutet för sina filmroller.

Under inspelningarna av aktuella "Fury" skar han sönder sitt ansikte med en kniv och drog ut en tand.

Om två veckor har Brad Pitts nya film "Fury" premiär. I krigsdramat, som utspelar sig under andra världskriget gestaltar Shia LaBeouf, 28, en pansarvagnsskytt.

Och tro inte att såren i hans ansikte är tillverkade av någon makeup-artist. Skådespelaren gick nämligen all in för att hans roll skulle vara så trovärdig som möjligt, berättar motspelaren Logan Lerman i en intervju med brittiska magasinet GQ. Bland annat skar han sig i ansiktet med en kniv.

– Vi satt i sminket och de håll på att sminka dit sår i ansiktet på Shia och jag sa: "ja, det ser bra ut." Och han var typ: "Nej, det ser inte verkligt ut", säger Lerman och fortsätter:

– Så han går ut i korridoren och säger: "hey, vill du se något kul? Kolla på det här..." och han tar fram en kniv och skär sig i ansiktet. Och under hela inspelningen pillade han upp såren i ansiktet. Det är på riktigt.

"Gjorde det inte på egen hand"

Som om det inte räckte såg han även till att få en tand utdragen.

– Visst, han gjorde det inte på egen hand. Han gick till en tandläkare och bad dem att dra ut tanden, men ändå, vilken udda förfrågan, säger motspelaren.

För att få en känsla hur livet för en pansarvagnsskytt verkligen var tvättade han sig inte heller under inspelningen, lärde sig att styra pansarvagnen och insisterade på att sköta den även när han inte behövdes på plats.

Om händelsen i somras då Shia LaBeouf försökte stjäla pommes frites från en hemlös man i New York och starta slagsmål utanför en stripklubb i Los Angeles också ingick i förberedelserna för "Fury" förtäljer inte historien.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag