Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skådespelaren körde bil efter snapslunch – åtalas

Kungliga Dramatiska Teatern.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter en snapslunch i påsk tog den kända skådespelerskan bilen hem. 

Nu åtalas hon för grovt rattfylleri – då hon hade 1,35 promille i kroppen när hon blev stannad. 

– Jag krockade aldrig eller gjorde någon illa men jag var visst uppe på trottoaren med bilen på något konstigt sätt. Jag märkte inte det, säger hon till Aftonbladet.

Den kända skådespelaren som är i 80-årsåldern har tidigare varit anställd på Dramaten. Hon har även varit med i flera stora produktioner inom både tv och teater. 

Det var i påskas när hon hade haft en påskmiddag med sin pojkvän som paret blev osams. Skådespelerskan valde då att ta bilen hem, trots att hon druckit flera snapsar. 

Avståndet hem var nästintill två mil och en bilist blev vittne till den vingliga bilfärden. Enligt vittnet ska skådespelerskan varit nära att köra av vägen flera gånger. 

– Tanken var att jag skulle sova över där men det blev bråk och jag skrek åt honom, säger hon i polisförhör.

Körde nästan in i vägtunnel

Bilisten körde efter skådespelerskan och såg att hon bland annat var nära att krascha in i en vägtunnel. Vittnet satte då på sina varningsblinkers för att varna andra och ringde polisen. 

Direkt efter bilfärden hade hon 1,35 promille alkohol i blodet. Nu åtalas hon för grovt rattfylleri. Gränsen för grovt rattfylleri är 1,0 promille och påföljden kan bli fängelse i upp till två år samt att körkortet dras in i minst ett år. Skådespelerskan har erkänt brott.

Hon säger till Aftonbladet att hon hoppas på att få tillbaka sitt körkort då hon behöver bilen när hon ska handla. Hon betonar även att hon inte skadade någon.

– Jag krockade aldrig eller gjorde någon illa men var visst uppe på trottoaren med bilen på något konstigt sätt. Jag märkte inte det.

– Åh, jag ångrar det så.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.