Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skådespelaren Jan Nygren död – blev 85 år

Dagens toppnyheter – inrikes
Jan Nygren (till vänster) med Ann-Louise Hanson, Janne "Loffe" Carlsson och Desiree Edlund i SVT TV 2:s lördagsunderhållning "Regnbågen - Skärvor och glitter" 1974 Foto: Olle Lindeborg/TT / TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren Jan Nygren har avlidit efter en tids sjukdom, rapporterar TT.

Profilen tog sig in i mångas hjärtan, bland annat då han gav röst till Karlsson i Astrid Lindgrens ”Världens bästa Karlsson”.

Han blev 85 år gammal.

Det är Jan Nygrens familj som har meddelat om dödsfallet för TT. Skådespelaren ska ha gått bort efter en tids sjukdom.

Han blev 85 år.

Efter sig lämnar Jan Nygren en lång och mångfacetterad karriär.

Bland annat framträdde han som den buttre ”Stora Norrland” i SVT-serien ”Någonstans i Sverige” som sändes mellan 1973 och 1974. Där spelade Jan Nygren tillsammans med bland andra Janne ”Loffe” Carlsson, Olle Björling och Per Ragnar, som tillsammans tog sig fram som soldater under andra världskrigets Sverige.

Men för den yngre generationen är det nog Jan Nygrens röst som satt störst spår. Skådespelaren lånade nämligen ut sin stämma åt Karlsson, i Astrid Lindgrens älskade berättelse ”Världens bästa Karlsson” från 1974.

Jan Nygren föddes i Hamra i Dalarna och började sin skådespelarkarriär 1956. Under sitt liv har han medverkat i över 80 filmer och tv-serier. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.