Harry Anderson i ”Saturday night live”.Harry Anderson i ”Saturday night live”.
Harry Anderson i ”Saturday night live”.
Harry Anderson i filmatiseringen av "Det".Harry Anderson i filmatiseringen av "Det".
Harry Anderson i filmatiseringen av "Det".

Skådespelaren Harry Anderson död – blev 65 år gammal

Publicerad

Tv-stjärnan Harry Anderson, känd från bland annat tv-serien ”Skål”, är död.

Skådespelaren hittades död i sitt hem i måndags, skriver TMZ. 

Han blev 65 år gammal.

Skådespelaren Harry Anderson hittades under måndagen död i sitt hem i Asheville i North Carolina.

Polisen kallades till platsen under morgonen och tv-stjärnans son Dashiell bekräftar dödsfallet för TMZ

Enligt sonen ska pappan ha dött av naturliga orsaker och det finns inga misstankar om brott.

Harry Anderson slog igenom i amerikansk tv under mitten av 1980-talet och fick stor framgång för sin roll som Harry T. Stone i tv-produktionen ”Night court”. Han syntes även regelbundet i den populära tv-showen ”Saturday night live” och senare i tv-serien ”Skål”.

 

LÄS MER: Barnstjärna som 9-åring – berättar om mörka åren 

Hade en trolleributik

Under 1990-talet medverkade Anderson i tv-programmet ”Dave's world”, där han spelade Dave Berry. Han var även en av skådespelarna när Stephen Kings bok ”Det” blev miniserie 1990.

Redan som barn blev Harry Anderson intresserad av magi och ska vid sidan om sin skådespelarkarriär ha öppnat en trolleributik i New Orleans. 

Harry Anderson blev 65 år gammal.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag