Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skådespelaren Happy Jankell släpper bok

Happy Jankell om relationen till sin pappa.
Happy JankellFoto: /IBL / /IBL

Happy Jankell, 26, har synts i TV4:as ”Solsidan”, ”Portkod 1321” och i filmen ”Ted – För kärlekens skull”. 

Nu lägger hon skådespelarkarriären åt sidan - för en stund. 

Till våren debuterar hon nämligen som författare.

Happy Jankell, 26, romandebuterar som författare med en självbiografiskt inspirerande roman med namnet ”Livlina”. 

Boken kommer släppas i mars nästa år.

– Skrivandet har alltid tagit en stor plats i mitt liv. Jag älskar att jobba med text och ord. I mitt arbete som skådespelare händer det ofta att jag inte kan låta bli att lägga mig i manus, säger Happy Jankell i ett pressmeddelande.

Happy berättar även att berättelsen kom till henne under en svår och tung period för ett par år sedan.

– Det finns mycket av mina egna erfarenheter i boken även om den till största del bygger på en familjehemlighet som inte har någon förankring i mitt eget liv.

– Och i allt det fiktiva har jag smugit in några scener som är nästintill direktkopierade från min ungdoms dagböcker. Jag hoppas att många oroliga själar kan hitta en betryggande vän i min huvudkaraktär Liv, säger hon.

Har mammas stöd

På Instagram skriver Happy Jankell vidare att boken orsakat henne många sömnlösa nätter de tre senaste åren. Där visar också mamma Annika Jankell sitt stöd. 

”Min Älskade Happy! Ända sedan du - på rekordtid - åt upp dig till ”normalkurva” på Neonatalavdelningen (för tidigt födda) har ingenting förvånat mig när det gäller dig och din kreativitet! Du är helt fantastisk på alla sätt! Jag är så stolt och längtar efter att få läsa!”

Saker som troligtvis bara hänt Thorsten Flinck.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.