Jon English blev 66 år gammal.Jon English blev 66 år gammal.
Jon English blev 66 år gammal.
Jon English var mest känd för sin roll i serien "Mot alla vindar".Jon English var mest känd för sin roll i serien "Mot alla vindar".
Jon English var mest känd för sin roll i serien "Mot alla vindar".

Skådespelaren död – blev 66 år gammal

Publicerad

Skådespelaren och artisten Jon English är död.

Han var mest känd för sin roll i kultserien "Mot alla vindar".

Jon English blev 66 år gammal.

Flera internationella medier rapporterar att den australiske artisten och skådespelaren Jon English har dött, 66 år gammal.

Det var under onsdagen som han avled i sitt hem, efter sviterna av en operation. Han ska ha somnat in omgiven av sin familj, skriver hans skivbolag Ambition Music Group på Facebook.

Det var för en månad sedan som Jon English fick ställa in sin turné på grund av en oväntad sjukdom som krävde operation.

Jon English var mest känd för sin roll som Jonathan Garret i miniserien "Mot alla vindar" som hade premiär 1978 i Australien och sändes i 13 avsnitt.

Serien blev populär i Sverige och visades första gången 1980, sedan dess har den visats i repris på både SVT och TV4.

Skrev flera kända låtar

Förutom att spela huvudrollen i serien skrev Jon English även ledmotivet "Six Ribbons", vilket blev väldigt populär även i Sverige.

Jon English föddes i London men flyttade med sina föräldrar till Australien som 12-åring. Han fick sitt genombrott på 70-talet med rollen Judas Iscariot i musikalen "Jesus Christ Superstar.

 

LÄS MER: Skådespelaren död – blev 78 år gammal

 

Efter det riktade Jon English in sig på musikkarriären och han har skrivit flera kända låtar, varav den mest kända är hiten "Words are not enough".

Men English fortsatte även att vara med i en rad tv- och scenproduktioner vid sidan av musikkarriären, under stora delar av sitt liv.

Spelat i Sverige

Den australienske artisten och skådespelaren har även en Sverige-koppling.

 

LÄS MER: Skådespelaren Richard Libertini är död

 

Jon English spelade på Sweden Rock Festival 2013 och 2015 tillsammans med svenska kompbandet Spearfish. Enligt flera australienska medier ska han även ha planerat en resa till Sverige senare i mars i år för att spela in ett nytt album.

Jon English blev 66 år gammal.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag