Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skådespelaren betalade miljoner – nu uppdagas mutskandalen

Felicity Huffman hämtades av polis när mutskandalen uppdagades. Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Lori Loughlin ska ha betalat miljonbelopp i mutor för att hjälpa dottern. Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN

Skådespelarna Felicity Huffman och Lori Loughlin är indragna i en omfattande mutskandal.

Stjärnorna ska betalat miljonbelopp för att deras respektive barn skulle komma in på rätt högskolor.

”Desperate housewives”-profilen Felcity Huffman ska nu vara i polisens förvar, erfar TMZ.

”Desperate housewives”-skådespelaren Felicity Huffman, 56, och ”Huset fullt”-skådespelaren Lori Loughlin, 54, är två av de femtio personer som nu anklagas i samband med att en stor muthärva, skriver TMZ.

Mutorna rör några av USA:s mest framstående högskolor, som Yale, Stanford, Georgetown och University of southern California.

Enligt den amerikanska sajten så har Felicity Huffman anhållits av polis, och hålls i polisens förvar tills hon skriver på ett löfte om att dyka upp i rätten när hon kallas.

Den påstådda mutskandalen ska ha kommit in i ljuset efter att amerikanska myndigheter upptäckt en affärsman som mot betalning hjälpt studenter att komma in på de högskolor och universitet de velat. Föräldrarna ska ha betalat mannen, som sedan mutat administratörer eller en tränare.

Federala myndigheterna uppger att i de fall då pengarna gick till en högskoletränare så satte tränaren upp en falsk profil för att studenten skulle accepteras på skolan som atlet. I fallen då pengarna gick till att muta administratörer så skrev en annan person den berörda studentens högskoleprov, alternativt rättade det redan tagna provet.

”Huset fullt”-stjärnan betalade miljonbelopp

”Huset fullt”-skådespelaren Lori Loughlin och hennes make Mossimo Giannulli, som är grundare av ett klädmärke, ska ha betalat 500 000 dollar, alltså över 4,5 miljoner kronor, för att deras två döttrar skulle räknas med i roddlaget på University of southern California – trots att de inte kunde ro. TMZ skriver dock att Mossimo Giannulli har försett de federala utredarna bilder på döttrarna i roddmaskiner.

Felicity Huffman och hennes skådespelarmake William H. Macy ska ha betalat 15 000 dollar, alltså 140 000 kronor, för att hjälpa deras äldsta dotter att fuska på högskoleprovet. Dottern ska ha fått dubbelt så lång tid på sig att ta provet som alla andra, och fått hjälp att rätta det efteråt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!