Tony Burton, här tillsammans med Sylvester Stallone, har gått bort.Tony Burton, här tillsammans med Sylvester Stallone, har gått bort.
Tony Burton, här tillsammans med Sylvester Stallone, har gått bort.
Tony Burton blev 78 år gammal.Tony Burton blev 78 år gammal.
Tony Burton blev 78 år gammal.
Tony Burton i "Rocky"-filmerna.Tony Burton i "Rocky"-filmerna.
Tony Burton i "Rocky"-filmerna.

Skådespelaren är död – blev 78 år gammal

Publicerad

Den amerikanska skådespelaren Tony Burton har dött.

Burton var mest känd för sin roll i de sex första "Rocky"-filmerna.

Skådespelaren blev 78 år gammal.

Tony Burton spelade rollen som Duke Evers i de första sex "Rocky"-filmerna. Duke Evers var Apollo Creeds tränare och såg till att han blev världsmästare i boxning.

Skådespelaren Tony Burton hade också egen erfarenhet av boxning utanför filmvärlden. Han vann själv flera priser i sporten i mitten på 50-talet och hade en kort professionell karriär innan han sadlade om och blev skådespelare.

Under det senaste året har den 78-årige skådespelaren tillbringat mycket tid på sjukhus, men han fick aldrig någon officiell diagnos på en sjukdom, skriver den brittiska tidningen Daily Mail.

 

LÄS MER: Skådespelaren Richard Libertini är död

 

Tony Burton sörjs av många

Under torsdagen somnade Tony Burton in, i sitt hem i Kalifornien, USA.

Nu sörjs han av en hel värld av "Rocky"-fans.

Skådespelaren Carl Weathers, som spelar Apollo Creed i filmerna, skrev själv på Twitter:

"Sorgliga nyheter. RIP Tony Burton. Hans intensitet och talang hjälpte Rocky-filmerna att bli så framgångsrika. #BePeace."

 

 

 

 

Än så länge har inte "Rocky"-filmernas största stjärna, skådespelaren Sylvester Stallone, kommenterat det tragiska dödsfallet.

Tony Burtons yngre syster har bekräftat broderns bortgång för flera internationella medier. Hon berättade även att Tony Burton aldrig fick chansen att se den sista filmen i "Rocky"-serien, på grund av sin dåliga hälsa.

 

LÄS MER: Skådespelaren död – blev 82 år gammal

 

Tony Burton blev 78 år gammal

– Det finns en scen i den nya filmen, där Tony finns med på en bild som hänger på en vägg. Men vi pratade inte så mycket om Rocky. Jag menar, vi var exalterade, men det var mer andra som tyckte att det var en häftig grej, säger hon till Daily Mail.

Tony Burton blev 78 år gammal.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag