Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skådespelaren Anne Kulle, 76, har gått bort

Tre inrikesnyheter från dagen.
Anne Kulle var skådespelare och regissör.Foto: Pelle Ericsson

Skådespelaren Anne Kulle har gått bort, 76 år gammal. 

– Hon är den starkaste människa jag har träffat. Jag tror att många kan skriva under på det, säger dottern Linda Kulle till Norrtelje tidning

Anne Kulle var skådespelare, regissör och kulturprofil. Hon var verksam på de stora teaterscenerna i Stockholm och var gift med Dramaten-skådespelaren Jarl Kulle i 21 år, fram tills hans död 1997. 

1999 grundade hon Kullehusteatern i Norrtelje, som sedan dess rest runt med föreställningar i Roslagen sommartid. Samtidigt medverkade hon i och regisserade en rad föreställningar, bland annat satte hon upp Margareta Lindbergs musikal ”Eken” på Stockholms Stadsteater. Hon var också med i julkalendern ”Tjuvarnas jul” 2011. 

Nyligen gick Kullehusteatern ut med beskedet att Annes dotter Linda Kulle, också skådespelare och regissör, skulle ta över som konstnärlig ledare då Anne Kulle själv blivit sjuk. När teatern satte upp föreställningen ”Betjänten” förra sommaren var sjukdomen inget som Anne kände till. 

Dottern: ”Hon var så nöjd över det liv hon fick”

– Vare sig mamma eller någon av oss andra kände till det då. Hon turnerade Roslagen runt med en helt otrolig energi. Vi fick sjukdomsbeskedet för bara tre månader sedan, sa Linde Kulle till Norrtelje tidning förra veckan. 

Anne Kulle blev 76 år gammal. Foto: johanna pettersson

Dottern Linda Kulle säger till NT att en av de främsta egenskaperna hon kommer minnas från sin mamma är humorn. För Anne Kulle var teatern den stora glädjen i livet, säger dottern som minns sin mammas optimism:

– Hon var så nöjd över det liv hon fick. Hon sa: ”Jag har haft 76 fantastiska år”, och hon påminde oss om att vi måste göra allt vi kan för att bli lyckliga i våra liv, säger Linda Kulle till Norrtelje tidning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.