Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Desperate Housewives”-stjärnan erkänner mutbrott

Foto: STEVEN SENNE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEVEN SENNE / AP TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren Felicity Huffman erkänner sig skyldig till mutbrott i den härva där ett 50-tal personer misstänks ha betalat stora summor pengar för att få in sina barn på prestigefyllda skolor och utbildningar, rapporterar bland annat nyhetsbyrån AP. 

BBC uppger att ”Desperate Housewives”-stjärnan nu riskerar fyra månaders fängelse.

Mutskandalen uppdagades i mars. 

Bland de misstänkta fanns skådespelarna Felicity Huffman, 56, känd från ”Desperate housewives”, och Lori Loughlin, 54, känd från ”Huset fullt”.

Muthärvan anses vara den största någonsin inom i samband med universitetsantagningar.

Den påstådda mutskandalen uppdagades efter att amerikanska myndigheter upptäckt en affärsman som mot betalning hjälpt studenter att komma in på de högskolor och universitet de velat. Föräldrarna ska ha betalat mannen, som sedan mutat administratörer eller en tränare. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.