Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjukdomen tvingar Danielsson ställa in

"Musikhjälpen" är dock inte det enda som dansbandssångerskan tvingas ställa in på grund förkylningen. Foto: Mikael Sjöberg
Foto: Stefan Söderström
Foto: Tommy Pedersen

Kikki Danielsson är sjuk och ställer in "Musikhjälpen" - och även två andra inspelningar.

– Hon ställde in för två dagar sedan, säger musikern och vännen Sulo Karlsson.

Kikki Danielsson har haft en hektisk tid och varit aktuell både på tv och på radio. Men nu tog det stopp. För två dagar sedan kände dansbandssångerskan att hon inte skulle orka med Sveriges Radios "Musikhjälpen" under torsdagen. Artisten skulle medverka under torsdagen klockan 13.

– Hon är förkyld och ställde in för två dagar sedan. Hon har råkat ut för en rejäl förkylning, som många andra har råkat ut för, säger Sulo Karlsson och fortsätter:

– Kikki har gjort så mycket framträdande och så bor hon i Bollnäs. Hon kände att det skulle bli för mycket att åka till Linköping när hon mår som hon mår. Vi kände att det skulle bli lite för bökigt.

 

LÄS MER: Kikki Danielsson: Jag har inget privatliv

Kikki Danielsson ställer in på grund av sjukdom

"Musikhjälpen" är dock inte det enda som dansbandssångerskan tvingas ställa in på grund förkylningen.

– Vi var tvungna att boka om två inspelningar, varav en är till en countryskiva, som släpps i mars. Den andra är till en tidning, som jag inte tänker avslöja, säger Sulo Karlsson.

Hur mår hon nu?

– Jag pratade med henne i går och hon har fortfarande mycket hosta kvar. Men hon tycker att det är skönt att hon ställde in "Musikhjälpen" och att får släppa den där grejen. Det finns så många andra artister som gärna vill vara med i "Musikhjälpen", så det blir inga problem för SR att fylla Kikkis plats, säger Sulo Karlsson.

 

LÄS MER: Kikkis svåra tid - "Har aldrig varit så sjuk"

 

Kikki Danielsson kunde varken tala eller sjunga

Förra året i februari tvingades Kikki Danielsson ställa in premiären av "Kikkiland" på Göteborgs stadsteater. Artisten hade då också blivit förkyld och kunde varken tala eller sjunga.

– För mig är detta oerhört tråkigt och jag känner att jag sviker alla som tänkt komma i kväll. Men sjuk kan alla bli och jag ska vara helt tyst i flera dagar, skrev Kikki Danielsson i ett sms eftersom hon inte fick prata i telefon.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.