Alicia Vikander Foto: Allen J. SchabenAlicia Vikander Foto: Allen J. Schaben
Alicia Vikander Foto: Allen J. Schaben
Alicia Vikander Foto: Mogens FlindtAlicia Vikander Foto: Mogens Flindt
Alicia Vikander Foto: Mogens Flindt

Sjuka lyxgåvorna på årets Oscarsgala

Publicerad

En förstaklassresa till Israel, personliga godisar, sexleksak - och lyxtoalettpapper.

Här är den exklusiva goodiebagen inför Oscarsgalan, skriver Daily Mail.

Gåvorna ges till nominerade i skådespelar- och regikategorierna, däribland svenska Alicia Vikander.

Totalt är goodiebagsen, som består av presenter som ges ut till de nominerade som inte vinner i sin kategori, värda 232 000 dollar, skriver Page Six.

Det motsvarar drygt två miljoner kronor.

Och skådespelare samt regissörer som är nominerade till priser i skådespelar- och regikategorierna vid årets Oscarsgala får ta del av de dyra gåvorna - förutsatt att de inte vinner en Oscar.

Alicia Vikander kan få lyxgåvor

Bland andra svenska Alicia Vikander kan få gå hem med en exklusiv goodiebag om hon inte kammar hem priset. Leonardo DiCaprio, Eddie Redmayne, Michael Fassbender, Brie Larson, Cate Blanchett, Jennifer Lawrence och Kate Winslet tillhör även listan på de som kan få gå hem med lyxgåvorna.

 

LÄS MER: Alicia Vikander: "Det är en jävligt hård resa"

 

Förstaklassresa till Israel

I goodiebagen hittas en förstaklassresa till Israel för drygt 460 000 kronor, ett presentkort på ett års bilhyra på Audi värt 378 000 kronor, och dessutom en rulle lyxtoalettpapper som är värt 2 310 kronor per rulle, uppger Page Six.

Dessutom får skådespelarna personliga M&Ms värt 2 500 kronor, och ett "Vampire breast lift" för 16 000 kronor. Då tas blod från armen och in i brösten för att man ska få en fylligare klyfta.

 

LÄS MER: Will Smith bojkottar Oscarsgalan

 

Sexleksak med på listan

Det stannar heller inte där. Det ingår en 15-dagstur i Japan för 453 600 kronor, nätter på lyxhotell i Italien, hund- eller kattmat för 53 000 kronor som doneras till ett hund- eller katthem, Ultratherapy för 46 452 kronor, flera spavistelser och tre personliga träningstillfällen med kändistränaren Joe Cardiello för runt 12 000 kronor.

Daily Mail uppger att det i listan över gåvorna dessutom ingår en sexleksak för 250 dollar, motsvarande 2100 kronor.

Förutom de resterande gåvorna finns även gåvor som choklad, alkohol, handgjorda smycken, plåster för armsvett och hudvård.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag